Invesco Aerospace & Defense ETF: een veranderende wereldorde (NYSEARCA:PPA) in 2022

laatste update: 12-2022


Denis Doyle/Getty Images Nieuws

Overzicht

De Invesco Aerospace & Defense ETF (NYSEARCA:PPA) (“het fonds”) biedt blootstelling aan een breed scala aan gevestigde bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling en productie van Amerikaanse defensie- en ruimtevaartactiviteiten.

Het fonds is belegd in 56 aandelen met at ten minste 90% van zijn totale activa in gewone aandelen die deel uitmaken van de SPADE™ Defense Index.

Het fonds heeft een totale kostenratio van 0,58% per jaar (4e goedkoopste onder vergelijkbare ETF’s). SPDR en iShares bieden vergelijkbare ETF’s in de luchtvaart- en defensiesector met lagere kostenratio’s.

Prestatie

Het fonds heeft zijn index relatief nauwkeurig kunnen volgen, maar het is niet in staat geweest om beter te presteren dan de SPADE Defense Index.

De NIW van het fonds is sinds de oprichting met ongeveer 10,17% per jaar gestegen in vergelijking met de Index met 10,84% per jaar.

Invesco

Invesco

Portefeuille

Het fonds biedt exposure naar een interessant segment van de industriële industrie, de lucht- en ruimtevaart- en defensiesector.

Bedrijven in deze sector zijn over het algemeen vrij groot, langzaam groeiend, maar opmerkelijk stabiel vanwege het wijdverbreide gebruik van langlopende overheidscontracten voor de meeste van hun diensten.

De grootste deelneming van het fonds is Lockheed Martin Corp. (LMT), die qua inkomsten de grootste defensie-aannemer ter wereld is. Het staat consequent bovenaan de lijst van top 100 aannemers van de Amerikaanse federale overheid.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie had een 12,4% deel van de Amerikaanse federale begroting in 2021, wat overeenkomt met $ 1,51 biljoen (ongeveer $ 4600 per persoon in de VS) aan beschikbare financiering.

Lockheed Martin Corp. was een hoofdaannemer voor de Amerikaanse regering en ontving 10,3% van de totale beschikbare financiering.

Amerikaanse hoofdaannemers, federale overheid

Defensie & Veiligheidsmonitor

Boeing Co. (BA) en Raytheon Technologies (RTX) zijn ook begunstigden geweest van overheidsuitgaven, die elk 5% + van de beschikbare financiering verdienden.

Alle drie de bedrijven maken deel uit van de top 5 posities voor het fonds, die u hieronder kunt zien.

Invesco

Invesco

Militaire uitgaven van de overheid tussen 1949 en 2020

NAVO-leden zijn de belangrijkste klanten voor de PPA-fondsholdings. De Verenigde Staten hebben naast Europa en Canada de hoogste militaire uitgaven onder de NAVO-leden.

In 2021 werden de Amerikaanse defensie-uitgaven geschat op ongeveer $ 726 miljard, terwijl Europa en Canada samen ongeveer $ 323 miljard uitgeven.

De defensie-uitgaven van NAVO-leden nemen sinds 2017 geleidelijk toe, maar veel NAVO-leden geven nog steeds minder uit dan de NAVO-richtlijn van 2% voor defensie-uitgaven.

NAVO-richtlijnen voor defensie-uitgaven van 2% als aandeel van het BBP, maar veel grote economieën zoals Duitsland en Canada voldoen niet aan de richtlijn van 2% – zie hieronder:

NAVO

NAVO

Er is veel ruimte voor extra defensie-uitgaven door NAVO-leden die gunstig kunnen zijn voor het fonds.

De militaire uitgaven van de NAVO-leden zijn in a cyclische manier van 1949 tot 2020 grotendeels gedreven door de Verenigde Staten – zie onderstaande grafiek.

Onze wereld in gegevens

Onze wereld in gegevens

Meerdere katalysatoren

Er zijn meerdere katalysatoren die de verhoogde militaire uitgaven van de NAVO-leden zullen ondersteunen. De eerste katalysator is de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Ik geloof dat het oorlogsrisico door veel Europese regeringen is vergeten en verwaarloosd. Nu Poetin de oorlog terug naar Europa heeft gebracht, is er meer politieke goodwill om de militaire uitgaven in NAVO-landen te verhogen.

De tweede katalysator is China. De Verenigde Staten hebben sinds het einde van de Koude Oorlog de status van ’s werelds enige supermacht.

Nu is er een veranderende wereldorde waar China probeert meer invloed uit te oefenen op het wereldtoneel en zelf een supermacht te worden.

NAVO-leden zullen meer dan China moeten uitgeven aan militaire uitgaven om zijn invloed en diplomatieke macht in te dammen.

Onze wereld in gegevens

Onze wereld in gegevens

De laatste katalysator waar ik het over wil hebben, is klimaatverandering. Door klimaatverandering hebben landen in het Midden-Oosten en Afrika te kampen met extreme droogte.

Landbouwgrond is draaien tot woestijn en hittegolven doden gewassen en grazende dieren. Door het gebrek aan economische stabiliteit is de regio vatbaar voor conflicten, wat leidt tot de ontheemding van miljoenen mensen die naar Europa vluchten.

Een hoog niveau van onbeheersbare migratie is een ernstig risico voor Europa, aangezien het de regio politiek en economisch kan destabiliseren.

Europese regeringen zullen de militaire uitgaven moeten verhogen om immigratie te controleren en hun grenzen te bewaken.

Conclusie

Het fonds belegt in grote, langzaam groeiende, maar opmerkelijk stabiele bedrijven vanwege het wijdverbreide gebruik van langlopende overheidscontracten voor militaire uitgaven.

Er zijn meerdere langetermijnkatalysatoren die een verhoging van de militaire uitgaven door NAVO-landen ondersteunen, wat suggereert dat er nog meer winst is in de Invesco Aerospace & Defense ETF.

Als je het artikel leuk vond, like het dan en abonneer je om meer artikelen te ontvangen!

Plaats een reactie