Intel-voorraad: koop de terugval (NASDAQ:INTC)

laatste update: 12-2022


JHVEPhoto/iStock Redactioneel via Getty Images

We waren eerder bearish op Intel (NASDAQ:INTC), maar we geloven dat het na een moeilijk jaar tijd is om het bedrijf over te hevelen naar een overname. Ons bullish sentiment is gebaseerd op onze overtuiging dat INTC’s vooruitzichten voor 4Q22 en 2023 houdt rekening met de zwakke pc-vraag en soft cloud-uitgaven. We verwachten dat de financiële prestaties van INTC in 2023 zullen stabiliseren en zelfs verbeteren. Onze koopthese is gebaseerd op onze overtuiging dat de markt eindelijk de zwakte in de pc- en clouduitgaven grotendeels heeft ingeprijsd – iets wat we in voorgaande kwartalen niet hadden gezien . Wij zijn van mening dat INTC de goede kant opgaat om de verwachtingen in 2H23 te overtreffen.

Nabije macro-economische tegenwind lijkt niet snel weg te spoelen; wij zijn van mening dat de kortetermijnmarkt volatiel blijft. Wij zijn echter van mening dat de terugval van de aandelen van INTC in de afgelopen kwartalen een aantrekkelijk instappunt vormt voor langetermijnbeleggers, met name omdat INTC uitbreidt en serieuzer investeert in zijn gieterijactiviteiten.

Prijszetting in de macro-economische tegenwind in de vooruitzichten voor 4Q22 en FY23

We geloven niet dat de zwakke vraag naar pc’s en de uitgaven aan zachte cloud zijn weggevaagd; in plaats daarvan is ons bullish sentiment over INTC omdat we geloven dat de zwakte nu is ingeprijsd. Daarom zijn we constructiever over het bedrijf dat beter presteert dan de financiële verwachtingen voor 2H23. INTC’s 4Q22-vooruitzichten verwachten dat de drie kernsegmenten (Client Computing (inclusief Client PC), Data Center en Edge) een sequentiële daling zullen zien. INTC voorspelt een zwakkere verkoop op basis van een zwakkere TAM en omdat klanten voorraadcorrecties uitvoeren om de dynamiek van vraag en aanbod in evenwicht te brengen.

  • Clientcomputergroep (client-pc):

We zijn van mening dat de markt eindelijk de zwakte in de kernactiviteit van INTC, de pc-activiteiten, heeft ingeprijsd. Gartner voorspelt dat de wereldwijde pc-zendingen in het derde kwartaal van 2022 met 19,5% zullen afnemen. omzet. INTC levert aan grote pc-leveranciers, waaronder Lenovo (OTCPK:LNVGY), Dell (DELL) en HP (HPQ), die allemaal een negatieve groei op jaarbasis hebben gerapporteerd. We zijn van mening dat de geweigerde verzendingen van INTC aan klanten HPQ, DELL en Lenovo in staat zullen stellen om voorraadcorrecties voor 2023 door te voeren.

Geschatte verzending per eenheid

Gartner

Hoewel we meer vertrouwen hebben in de vooruitzichten van INTC na de winst, zijn we nog steeds van mening dat de PC TAM’s van het bedrijf te hoog zijn voor de huidige macro-economische omgeving. INTC voorspelt PC TAM van 270-295 miljoen eenheden voor 2023. De omzet van INTC’s Client Computing Group in 3Q22 steeg met 6% opeenvolgend, maar daalde met bijna 17% op jaarbasis.

Wij geloven dat INTC ook op het gebied van Data Center Group op de goede weg is. Het datacenter en de AI Group van het bedrijf leden in 3Q22 een daling van 9% in sequentiële verkopen en een daling van 27% Y/Y. We verwachten dat het bedrijf een zachte omgeving voor clouduitgaven zal blijven zien, aangezien de verzwakkende vraag van de consument overgaat in clouduitgaven. We zijn ook van mening dat het bedrijf mogelijk onder druk staat door concurrentie op de datacentermarkt. Desalniettemin denken we dat het marktaandeelverlies van INTC in 2023 aanzienlijk zal afnemen, aangezien de markt de meeste zwakte in de pc- en clouduitgaven heeft ingeprijsd, evenals het marktaandeelverlies voor Advanced Micro Devices (AMD) en ARM-gebaseerde CPU’s. We zijn optimistischer over INTC, omdat we geloven dat de vooruitzichten van het bedrijf de macro-economische tegenwind voor 4Q22 en 2023 inkapselen.

De volgende grafiek geeft een overzicht van de 3Q22-inkomsten voor elk van de segmenten van INTC.

Rev en trends

INTC 3Q22 winst

Wat gebeurt er op het gieterijfront?

INTC werkt er serieus aan om het toekomstige gezicht van de gieterij te worden – Amerika’s volgende chipmaker in eigen land. We waren eerder sceptisch over het vermogen van INTC om een ​​betekenisvolle gieterijspeler te worden, aangezien de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSM) de markt domineert en beter gepositioneerd is om INTC te overtreffen. Na de goedkeuring van de CHIPS Act en naarmate de “Tech Wars” tussen de VS en China escaleert, zijn we echter constructiever over het vermogen van INTC om zijn gieterijplannen uit te voeren. We denken dat het tijd en veel kapitaal zal kosten voordat INTC een betekenisvolle gieterijspeler zal worden, maar we geloven dat het bedrijf een solide basis legt. We verwachten dat het nog 3 tot 4 jaar zal duren voordat INTC een betekenisvolle gieterijspeler wordt. Ons optimistische sentiment is voornamelijk gericht op langetermijnbeleggers die geïnteresseerd zijn in investeringen in de toekomstige gieterijactiviteiten en pc-markt van het bedrijf wanneer de macro-economische tegenwind afneemt.

waardering

INTC-aandelen zijn relatief goedkoop en worden verhandeld tegen 14,4x op een K/W-basis C2024 EPS $ 1,98 vergeleken met het gemiddelde van de vergelijkbare groep van 16,1x. Het bedrijf wordt verhandeld tegen 2,2x EV/C2024-omzet versus het gemiddelde van de vergelijkbare groep van 3,8x. Wij zijn van mening dat INTC-aandelen op de huidige niveaus een aantrekkelijk instappunt vormen voor de langetermijnbelegger.

De volgende grafiek illustreert de waardering van de peer group van INTC.

waarderingstabel

TechStockPros

Woord over Wall Street

Wall Street is meer bearish op het aandeel. Van de 41 analisten hebben er 7 een buy-rated, 24 een hold-rating en de overige een sell-rated. Wij zijn het niet eens met het bearish sentiment van Wall Street, aangezien wij geloven dat INTC goed gepositioneerd is om in 2023 beter te presteren, aangezien de zwakte grotendeels in het aandeel en de vooruitzichten is ingeprijsd. We verwachten dat de financiële prestaties van INTC het komende jaar zullen verbeteren. Het aandeel noteert op 28 dollar. De mediaan en de gemiddelde koersdoelen zijn vastgesteld op $30 en $32, met een potentiële 7-14%.

De volgende grafiek illustreert INTC’s sell-side ratings en koersdoelen.

Woord op WallSt

TechStockPros

Wat te doen met de voorraad?

Nu de vooruitzichten van INTC voor de prijzen van 4Q22 en FY2023 in de macro-economische tegenwind staan, verplaatsen we het aandeel naar een koop. We zijn optimistisch over de financiële prestaties van het bedrijf voor 2023. We verwachten dat INTC goed gepositioneerd zal zijn om in 2H23 beter te presteren. We zijn ook van mening dat INTC op de lange termijn een solide gieterijbedrijf opbouwt. We denken dat INTC-aandelen op korte termijn wat volatiel kunnen blijven omdat de vraag van de consument zwak blijft, maar we denken dat INTC-aandelen een aantrekkelijk instappunt vormen voor langetermijnbeleggers.

Plaats een reactie