Intel-eenheid Mobileye prijzen IPO boven bereik om $ 861 miljoen op te halen -bron Door Reuters in 2022

laatste update: 12-2022© Reuters. BESTANDSFOTO: Het Mobileye-logo is te zien tijdens de Autoshow van München, IAA Mobility 2021, in München, Duitsland, 7 september 2021. REUTERS/Wolfgang Rattay/File Photo

Door Echo Wang

NEW YORK (Reuters) – Mobileye Global Inc, de zelfrijdende eenheid van chipmaker Intel Corp (NASDAQ:), heeft dinsdag $ 861 miljoen opgehaald bij een beursintroductie (IPO) en trotseerde de handelsvolatiliteit die veel hoopvolle aandelen op de aandelenmarkt heeft gedwarsboomd.

Mobileye heeft 41 miljoen aandelen geprijsd voor $ 21 per aandeel, zei de bron, en vroeg om anonimiteit voorafgaand aan een officiële aankondiging. Het bedrijf had eerder aangegeven dat de beursgang tussen $ 18 en $ 20 per aandeel zou kunnen bedragen.

De IPO waardeert Mobileye op $ 16,7 miljard, ver verwijderd van de waarde van $ 50 miljard die Intel aanvankelijk hoopte te bereiken.

Maar Mobileye verkoopt op zichzelf slechts een belang van 5%, minder dan de typische verkoop van 10% tot 20% die bij de meeste beursintroducties wordt gezien. Dit betekent dat de financiële klap die het zal ondervinden als gevolg van de lagere waardering beperkt zal zijn.

Mobileye reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Plaats een reactie