ING vs DEGIRO – Beleggen bij een bank of een broker? in 2022

laatste update: 10-2022


Je wilt beginnen met beleggen en twijfelt of je het best kan kiezen voor een bank zoals ING of een broker zoals DEGIRO?

In deze video vertel ik je de verschillen tussen de twee op het gebied van kosten, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

Zelf beginnen met beleggen? Maak een beleggersrekening aan:
💰 Degiro:
💰 Binck:

Meer info over dit onderwerp:

Let op: De informatie uit deze video kan verouderd zijn. Check altijd zelf de actuele tarieven!

Disclaimer:
Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kan je inleg verliezen.
Ik ben geen financieel adviseur en de content op dit Youtube kanaal is geen financieel advies.
De informatie en tips in deze video zijn gebaseerd op persoonlijke ervaring en dienen enkel een vermakend karakter. Aan de informatie uit deze video kunnen geen rechten worden ontleend, je blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen handelen.

30 gedachten over “ING vs DEGIRO – Beleggen bij een bank of een broker? in 2022”

 1. Mooie uitleg supper maar voor belgie wat is voor u goe broker ?

 2. Kan je bij deGiro ook je Zwitserse bankrekening koppelen Met Franken zodat je niet net de omrekenkoers te maken hebt? Leuke duidelijk Videos maak je, ga vooral zo door.

 3. moet je ook een service fee betalen als je verlies hebt gemaakt in een jaar?

 4. Ik vraag me af in welke ETF van vanguard je belegt, wanneer ik kijk naar de ETF's van vanguard bij rabobank zijn dit er meerdere?

 5. Interessante info.. dank je!
  Giro heb ik gedaan via je link.. tis alleen wel super druk daar gezien huidige ontwikkeling met C..
  18000 wachtende voor me.. Genoeg tijd om in quarantine je YouTube kanaal uit te pluizen!

 6. Wat als je alleen etf wil kopen voor longterm? Is ing dan goedkoper?

 7. Je geeft aan hoe meer beleggingsvermogen hoe meer fee je betaalt bij de ing. Echter je vergeet te vermelden dat boven 100.000 euro de fee wordt verlaagd van 0,24 naar 0,12%. Daarnaast zal de ing nooit failliet gaan. Deze bank zal altijd door de overheid worden gered. Vwrl heeft dividendlekkage dat gaat ook ten koste van je rendement.

 8. Dit is reclame voor degiro… zie het meteen. Wel jammer maarja

 9. Maar nu we toch al bezig zijn. Wat zou jij aanraden voor forex daytrading?

 10. hoi, fijne video , maar als Belgische belegger zijn de cijfers nog anders. Ik betaal per aankoop van aandelen (bv; 100 aandelen Aegon -) 20 euro kosten en 1.37 euro belastingen. Als ik ze nadien terug wil verkopen dan betalen wij dezelfde kosten terug. Dit is in mijn ogen verschrikkelijk duur, niet? Daar om denk ik eraan om over te schakelen naar DeGiro…maar ik zit toch nog met enkele vragen.
  Ik neem aan dat het goedkoper is om te kopen en verkopen van aandelen?
  Waar kan je het verkregen dividenden checken en wordt de Belgische roerende voorheffing (belasting) er onmiddellijk afgehouden?Ik heb geen zin om dit nadien in mijn belastingsbrief te moeten gaan aangeven….
  Ik zien nooit in jullie video's de aankoop van Belgische aandelen? Is dit toeval of kan dat niet met de Giro?
  graag een antwoord… en dankjewel voor de goede uitleg telkens.
  groeten
  STef

 11. Ik wil graag short gaan op een amerikaans aandeel via de giro, nu schijnen zij dat normaliter niet aan te bieden. Echter vertelde een medewerker van de giro dat het wel mogelijk was via een omweg maar willen binnen de giro. Weet jij hier iets van? Want het liefst blijf ik met mijn beleggingen binnen 1 en de zelfde broker voor nu.

 12. AMSTERDAM (AFN) – Toezichthouder AFM geeft de grootste onlinebroker van Nederland een keiharde veeg uit de pan. Particuliere beleggers liepen bij DeGiro jarenlang meer risico dan hun werd verteld, schrijft Het Financieele Dagblad. De broker kreeg daarvoor al een boete van 300.000 euro. Maandag publiceerde de Autoriteit Financiële Markten een vernietigend onderzoeksverslag over de gang van zaken bij de snelgroeiende broker.
  Prijsvechter DeGiro begon in 2012 met het aanbieden van beleggingsrekeningen aan particulieren en veroverde met lage prijzen en agressieve marketing al snel terrein op gevestigde concurrenten. Met ruim 630.000 rekeninghouders is het bedrijf inmiddels de grootste onlinebroker van Nederland.
  Nu blijkt dat de eigenaren van het succesvolle beleggersplatform achter de schermen een ingewikkeld spel speelden. Daarbij liepen de particuliere klanten van DeGiro het gevaar op te draaien voor de risico's van een groot beleggingsfonds met gedeeltelijk dezelfde bestuurders én aandeelhouders als het handelsplatform: HiQ Invest.

 13. Zijn de aandelen die je door Degiro koopt echte aandelen of CFD's of iets anders dan echte aandelen?

 14. Bij ING heb ik alleen puur dividend aandelen die ik eigenlijk nooit meer wil verkopen. En voor zulke lange termijn beleggingen wil ik graag bij een veilige bank mijn geld hebben. Kosten bij ING zijn wat veranderd. Voor mijn groei aandelen zit ik bij een online broker.

  Servicefee over je belegd vermogen

  T/m € 100.000 0,24%

  Over het meerdere t/m € 500.000 0,12%

  Over het meerdere t/m € 2.500.000 0,06%

  Vanaf € 2.500.000 Raadpleeg je contactpersoon

  Kosten per transactie

  Beleggingsfondsen en indextracker = Kosteloos

  Aandelen, obligaties, sprinters en gestructureerde producten = € 3,60 + 0,06% van de transactiesom (maximaal € 150)

  Opties, per contrac = € 2,25

 15. Hallo, duidelijke video! Alleen een vraagje, je geeft een vergelijking over de kosten met het aandeel Tesla. Nu ben ik benieuwd wat het verschil in kosten is als je belegd in ETF's (specifiek Ishares aex ETF en Vanguard S&P 500 ETF). Ik beleg nu een bijna een half jaar in deze ETF's bij ING. Simpelweg omdat ik daar al klant was. Maar nu vraag ik me af als je enkel in bovenstaande ETF's belegd of het dan slimmer is om te switchen naar een andere bemiddelaar?

 16. 1:38 €6 per kwartaal = €16 euro per jaar? Waarom? €6 x 4 kwartalen = €24 per jaar.

 17. En hoe zit het met de kosten bij DEGIRO voor EUR –> USD en USD –> EUR?

 18. Ik ben aan het investeren via ing op kort termijn 3-5 jaar. Kan ik ook via DEGIRO beleggen?

 19. Hoi Tim, duidelijke video, dank! Je zegt dat ETF's kosteloos zijn qua transactiekosten bij de ING. Geldt dat voor alle beurzen?

 20. DeGiro stopt met de zakelijke accounts, heel vervelend want ik was erg tevreden over deze broker.
  Misschien kan je eens een flimpje maken met een duidelijke uitleg waarom DeGiro stopt met zakelijke accounts.

 21. Ik was erg benieuwd naar hoe veilig mijn aandelen staan bij een bank, abn amro om precies te zijn. Is in jouw optiek een bank veiliger, of gelijk aan een online broker kwa veiligheid?

 22. Ik zit bij Rabobank ik ben erg verward over de tarieven.. ik wil graag automatisch beleggen en dat kan dus bij de giro niet.. maar is het het waard het handmatig te doen als je daarna zoveel bespaard qua kosten?

Reacties zijn gesloten.