‘Ik ben niet de enige persoon in de VS met dit probleem’: ik ben 61, werkloos en woon in een huurwoning. Mijn spaargeld van $ 50.000 raakt dit jaar op. Wat is mijn volgende zet?

laatste update: 03-2023


Ik ben 61 jaar oud, ik heb niet genoeg gespaard voor mijn pensioen, en nu begint de s— de ventilator te raken.

Ik heb in 2014 mijn baan opgezegd om voor mijn bejaarde ouders te zorgen, zodat ze hun leven in hun eigen huis konden leven en niet naar een verpleeghuis hoefden te gaan. Ik trok bij hen in en sliep op hun bank van 2014 tot 2020. Mijn vader stierf begin 2015 en mijn moeder stierf in december 2019.

Ik ben momenteel werkloos en heb ongeveer $ 50.000 op mijn naam staan; $ 30.000 van die $ 50.000 wordt geïnvesteerd in de aandelenmarkt, de rest op mijn lopende rekening.

Ik heb de afgelopen jaren gestudeerd en geïnvesteerd in de aandelenmarkt, en het betaalde de rekeningen. Ik deed het werk en behandelde het als een bedrijf, maar de recente bearmarkt heeft mijn beursrendement beperkt. Ik heb geen schulden, geen autobetaling en een kredietscore van 750. Ik word in juli 62, dus ik kan vroeg beginnen met het innen van socialezekerheidsuitkeringen, voor ongeveer $ 1.000 per maand.

Ik ben van plan een baan te zoeken om mijn sociale zekerheid aan te vullen, maar op 61-jarige leeftijd en sinds 2014 niet meer op de arbeidsmarkt, zal dat op zijn zachtst gezegd een moeilijke taak zijn.

‘Ik heb geen baan of jaarinkomen van vorig jaar om op de huuraanvraag te zetten, dus niemand wil aan mij verhuren.’

Ik heb geen ziektekostenverzekering, maar ik hoop dat ik gezond kan blijven tot ik 65 word en in aanmerking kom voor Medicare.

Mijn huur in Fort Lauderdale is gestegen van $ 1.800 in 2020 en 2021 naar $ 2.400 in 2022 en $ 2.800 in 2023. Bovendien gaat mijn huisbaas dit jaar $ 50 per maand in rekening brengen voor parkeren. Ik kan niet langer in mijn appartement blijven omdat mijn spaargeld van $ 50.000 tegen het einde van het jaar tot nul zal dalen.

Ik heb geen geluk om een ​​goedkopere plek te vinden om te huren. Ik heb geen baan of jaarinkomen van vorig jaar om op de huuraanvraag te zetten, dus niemand is bereid om aan mij te verhuren.

Wat zijn mijn opties? Ik neem aan dat ik die $ 50.000 zou moeten uitgeven of het op de markt zou verliezen om in aanmerking te komen voor uitkeringen zoals hulp bij huisvesting of SNAP-betalingen.

Als u iets zou kunnen suggereren dat ik misschien over het hoofd zie, zou dat op prijs worden gesteld.

Ik heb het gevoel dat ik niet de enige persoon in de VS ben met dit probleem of iets dergelijks.

Wanhopig op zoek naar een oplossing

Zie ook: ‘Mijn zus worstelt altijd met geld en drugs’: ik heb een huis met mijn man en moeder. Moeten we mijn zus uit de familie-erfenis schrappen?

Beste wanhopige,

Geef de hoop alsjeblieft niet op.

De arbeidsmarkt is nog steeds relatief competitief: er waren in november 1,7 vacatures voor elke werkloze, ruim boven het pre-pandemische niveau van 1,2. Je moet een baan vinden – zelfs een parttime baan om weer ervaring op te doen – en een goedkopere plek om te wonen. Dat kan een verhuizing naar een andere staat of op zijn minst een ander deel van Florida inhouden. De kosten van levensonderhoud in Fort Lauderdale zijn ongeveer 20% hoger dan het staatsgemiddelde, en de huisvestingskosten van de stad zijn ongeveer 50% hoger dan het nationale gemiddelde.

Je hebt gelijk dat je in aanmerking komt voor betalingen van het Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP). Volgens de staat Florida moet u, om in aanmerking te komen voor SNAP-voordelen, inwoner zijn van de staat Florida en aan een van de volgende criteria voldoen: “U heeft een huidig ​​banksaldo (spaargeld en cheques gecombineerd) van minder dan $ 2.001. U heeft een huidig ​​banksaldo (spaargeld en cheques gecombineerd) van minder dan $ 3.001 en deelt uw huishouden met een van de volgende personen: Een persoon of personen van 60 jaar en ouder of een persoon met een handicap (een kind, uw partner, een ouder of uzelf ).”

Je hebt hard gewerkt om $ 50.000 te sparen. Dit helpt bij het zoeken naar een woonruimte en levert u een noodbesparing op. Ik juich uw bereidheid en gewetensvolheid bij het investeren in de aandelenmarkt toe, maar zoals u heeft ontdekt, hebben veel beleggers de afgelopen jaren wijdverbreide verliezen geleden. De tien jaar durende bullmarkt gaf mensen een vals gevoel van veiligheid, en de reeks correcties sindsdien hebben kleine beleggers wakker geschud. Beleggen in aandelen is namelijk een langetermijnplan, en proberen de markt te bespelen brengt risico’s met zich mee.

Je zegt niet wat er met het huis van je ouders is gebeurd, maar ik neem aan dat het verhuurd of verkocht is, waarbij de opbrengst onder jou en andere broers en zussen is verdeeld. We hebben allemaal een veilige en stabiele plek nodig om naar huis te bellen. Zonder dat zullen uw andere financiële zorgen nog erger lijken.

Er zijn woningbouwprojecten met een laag inkomen voor senioren die huurbijstand uit sectie 8 accepteren, zoals Gateway Terrace in de wijk Victoria Park in Fort Lauderdale. Er zijn wachtlijsten voor dit soort woningen, maar hoe eerder u zich opgeeft, hoe beter. En zoals een oude Ierse loterijslogan luidt: “Als je niet meedoet, kun je niet winnen.”

Wat betreft het vinden van werk als aanvulling op uw socialezekerheidsuitkeringen, het zoeken naar een baan is zelf een voltijdbaan. Naast online vacaturesites zoals Employ Florida – Silver Edition, Indeed.com, ZipRecruiter en Glassdoor, zijn er organisaties in Fort Lauderdale zoals PrideStaff en de non-profitorganisatie OIC van Zuid-Florida die u kunnen helpen bij het vinden van werk.

Volgens de socialezekerheidsadministratie: “Als u op 67-jarige leeftijd een uitkering krijgt, krijgt u 100% van uw maandelijkse uitkering. Als je je AOW-uitkering uitstelt tot na je volledige pensioenleeftijd, loopt je maandelijkse uitkering gewoon door.” Als u 61 bent, is uw geboortejaar 1962, dus uw volledige pensioenleeftijd zou 67 jaar moeten zijn.

Het Amerikaanse Senior Community Service Employment Program helpt werkzoekenden met een laag inkomen van 55 jaar en ouder aan werk. Volgens de website werken deelnemers gemiddeld 20 uur per week en krijgen ze het hoogste federale, staats- of lokale minimumloon. Deze opleiding dient als brug naar ongesubsidieerde werkgelegenheid voor deelnemers. Deelnemers moeten minimaal 55 jaar oud zijn, werkloos zijn en een gezinsinkomen hebben van niet meer dan 125% van het federale armoedeniveau.” Het programma helpt mensen ook met beroepsopleiding, cv-schrijven en interviewvaardigheden.

Ik dring er bij u op aan om uw net breed uit te werpen, van de detailhandel tot de dienstverlenende sector en zelfs binnen het schoolsysteem – inclusief buschauffeurs en gangmonitors, en student-assistenten. De United States Postal Service neemt ook mensen aan. Maak er een deugd van dat je de afgelopen jaren voor je ouders hebt gezorgd. Dat toont toewijding, nederigheid en loyaliteit.

“Uw verhaal is hartverscheurend”, zegt James Cunningham, een financieel adviseur met kantoren in Californië. “Ik kan begrijpen dat je bang bent, gestrest en geen weg vooruit ziet.” Uw sociale zekerheid, zei hij, voldoet niet aan uw behoeften. “Er zijn andere huisvestingsopties die goedkoper zijn. Een optie is verhuizen naar een seniorenwoning met een laag inkomen.” Er zijn ook non-profitorganisaties die u bij die zoektocht kunnen helpen.

Blijf alsjeblieft in contact en laat ons weten hoe het met je gaat. Als je eenmaal extra inkomen hebt, ben je in een veel betere positie om de andere gebieden van je leven aan te pakken.

You kan The Moneyist e-mailen met alle financiële en ethische vragen op qfottrell@marketwatch.com, en Quentin Fottrell volgen op Twitteren.

Bekijk de privé-Facebook van Moneyist groep, waar we zoeken naar antwoorden op de neteligste geldkwesties van het leven. Post je vragen, vertel me waar je meer over wilt weten, of denk mee over de nieuwste Moneyist-columns.

De Moneyist betreurt het dat hij niet individueel op vragen kan antwoorden.

Meer van Quentin Fottrell:

‘Ze is een oplichter’: mijn vader richtte een trust van $ 500.000 op voor mijn onrustige zus en vroeg me om trustee te worden. Wat zijn de risico’s als curator?

‘We leven in het vagevuur’: mijn vrouw heeft een trustfonds, maar mijn schoonmoeder beheert het. We verdienen $ 400.000 en geven meer uit dan we kunnen. Wat is onze volgende stap?

Ik ben bang om het mijn echtgenoot te vertellen’: ik heb mijn creditcards maximaal gebruikt en heb $ 100.000 aan schulden opgebouwd vanwege mijn gokverslaving. Kun je helpen?Plaats een reactie