Ik ben een nieuwe moeder en kan het me niet veroorloven om $ 400 te betalen om het vrijgezellenfeest van een vriend bij te wonen. Een andere vriend trok zich terug. Moet ik heroverwegen? in 2023

laatste update: 02-2023


Beste Quentin,

We hebben een grote vriendengroep van de universiteit. We gaan allemaal trouwen, een gezin stichten, ons vestigen in onze carrières en ons leven. Ik ben weggelopen en heb nu een kind. Geen van mijn vrienden woonde mijn bruiloft bij. Ik heb ze allemaal bijgewoond, maar geen van de vrijgezellenfeesten.

Ik was uitgenodigd voor een vrijgezellenfeest in het hele land. Ik weigerde gedeeltelijk bij de groep te blijven vanwege mijn postpartumdepressie, niet bij mijn kind zijn en financiën. Ik zou graag aanwezig willen zijn als mijn man en ik onze eigen accommodatie kunnen vinden, zodat ik ’s nachts bij mijn baby kan zijn.

Een vriend zei volmondig “ja” tegen gaan en de groep boekte hun accommodatie, die iets meer dan $ 400 per persoon kost voor een verblijf van een paar nachten. Mijn vriend trok zich terug vanwege een aantal onverwachte, zeer hoge rekeningen, en nu is de aanstaande bruid van streek (naar mijn mening terecht).

Wat kunnen ze doen om dit op te lossen en geen wig te drijven in hun vriendschap? Moet ik aanbieden om in de kamer te blijven die door de vriend is vrijgemaakt, als mijn man en dochter mee kunnen doen? Ik wil niet betrokken raken bij dit geschil over vriendschap/accommodatie, maar ik wil ook graag helpen.

Vriend & Moeder

Beste vriend en moeder,

Vrijgezellenfeesten en vrijgezellenfeesten lopen uit de hand. Mensen moeten niet alleen betalen om de bruiloft bij te wonen – en soms bruiloften op de bestemming – maar ze moeten ook honderden dollars of meer betalen aan hotelrekeningen en vliegtuigtickets, en dat alles vóór de kosten van eten en drinken wanneer ze daar aankomen. De ereronde wanneer mensen trouwen, is duur voor alle anderen.

Mensen trouwen de hele tijd – soms, twee of drie keer in hun leven – dus het lijkt zinloos om een ​​vriendschap te hebben die afhankelijk is van de aanwezigheid van mensen. Een vriendschap die gepaard gaat met zulke starre verwachtingen en ultimatums is minder waard dan de vrijgezellenfeestmaaltijd. Het wordt tijd dat mensen stoppen met doen alsof ze de enigen zijn die ooit zijn getrouwd, en potentiële gasten wat speling geven.

Op dit moment is het een bijzonder slecht moment om mensen te vragen dit soort geld uit te geven. De loonstijging blijft achter bij de inflatie en het aantal ontslagen neemt toe. Volgens een onderzoek van Savings.com bedroegen de gemiddelde kosten voor het bijwonen van vrijgezellenfeesten in 2022 $ 1.500, vergeleken met $ 1.400 in 2021. Degenen die naar vrijgezellenfeesten gingen, gaven zelfs 70% meer uit dan degenen die naar vrijgezellenfeesten gingen.

“Meer dan een op de twee aanwezigen ging een creditcardschuld aan om een ​​vrijgezellenfeest of vrijgezellenfeest bij te wonen, en 15% voelde zich ongemakkelijk bij het bedrag dat ze betaalden om aanwezig te zijn”, voegde de enquête eraan toe. “De helft van de recente feestgangers was het erover eens dat koppels dit soort evenementen zouden moeten afzwakken vanwege de stijgende kosten, en een vergelijkbaar aantal was van mening dat vrijgezellenfeesten en vrijgezellenfeesten te extravagant zijn geworden.”

Je hebt te maken met twee problemen: ten eerste, een persoon die zich ertoe verplichtte om aanwezig te zijn, maar om haar eigen redenen moest afhaken. Ik verwacht dat het hotel de boeking kan aanpassen, aangezien er zoveel mensen naar het vrijgezellenfeest gaan. Het hoort bij het leven: mensen zeggen soms af, en hoe vervelend dat ook is, het zou niet de reden moeten zijn om een ​​vriendschap te beëindigen. Hopelijk gebeurt dat hier niet.

Ten tweede heb je een compromis gevonden: je bent aanwezig, maar je bent niet bereid of in staat om $ 400 uit te geven voor een hotel. Je bent niet verplicht om bij de rest van de groep te blijven als je een goedkopere Airbnb ABNB kunt vinden,
+0,32%
of hotel, en het is niet jouw verantwoordelijkheid om een ​​meningsverschil tussen anderen op te lossen. Vrijgezellin/huwelijksgastheren zouden idealiter open moeten staan ​​voor hun gasten die alternatieve hotelarrangementen maken.

Het meenemen van je man verslaat echter het doel van een meisjesweekend, en je maakt de situatie alleen maar erger door deze voorwaarde aan te bieden. Raak niet betrokken bij geschillen van andere mensen en voel u niet schuldig over het maken van reisarrangementen die bij uw budget passen. Je komt opdagen. Dat is het belangrijkste deel van dit verhaal. Als je vriend een echte vriend is, zal ze dat waarderen.

Uitchecken de Moneyist privé Facebook groep, waar we zoeken naar antwoorden op de neteligste geldkwesties van het leven. Lezers schrijven mij met allerlei dilemma’s. Post je vragen, vertel me waar je meer over wilt weten, of denk mee over de nieuwste Moneyist-columns.

De Moneyist betreurt het dat hij niet individueel op vragen kan antwoorden.

Door uw vragen te e-mailen, gaat u ermee akkoord dat deze anoniem op MarketWatch worden gepubliceerd. Door uw verhaal in te dienen bij Dow Jones & Co., de uitgever van MarketWatch, begrijpt u en stemt u ermee in dat we uw verhaal, of versies ervan, mogen gebruiken in alle media en platforms, ook via derden.

Lees ook:

‘Toen we 5 jaar samen waren, suggereerde hij dat hij financieel zeker was’: Mijn man aarzelde altijd over zijn financiën. Nu weet ik waarom.

‘Mijn vriendin is $ 200.000 aan medische schulden en creditcardschuld verschuldigd’: ze wil dat ik het vereffen – door een deel van het openstaande bedrag te betalen

‘Hij wil niet in mijn huis wonen omdat er minder voorzieningen zijn’: Mijn vriend wil dat ik intrek en de helft van zijn maandlasten betaal. Is dat eerlijk?

Plaats een reactie