Ik ben 54 en heb $ 100.000 aan spaargeld. Moet ik Californië verlaten om een ​​huis te kopen?

laatste update: 05-2023


Ik ben 54, single, en ik heb 100.000 dollar gespaard. Het goede nieuws: ik heb ook geen schulden. Ik werk als server in een steakhouse en verdien tussen de $ 55.000 en $ 60.000 per jaar. Ik woon en huur een appartement voor $ 1.500 per maand in Zuid-Californië.

Ik weet niet zeker of ik iets in Californië moet kopen, of het gewoon moet bewaren voor een regenachtige dag en in iets anders moet investeren. Een andere optie die ik overweeg is verhuizen naar een andere staat, daar onroerend goed kopen en een nieuw leven beginnen.

Wat moet ik doen? Ik heb altijd gehuurd en ik vraag me af of het te laat is om een ​​huis te kopen?

Klaar voor een verandering

De grote verhuizing‘ is een MarketWatch-column die het reilen en zeilen van onroerend goed bekijkt, van het navigeren bij het zoeken naar een nieuwe woning tot het aanvragen van een hypotheek. Heeft u een vraag over het kopen of verkopen van een woning? Wil je weten waar je volgende zet moet zijn? E-mail Aarthi Swaminathan op TheBigMove@marketwatch.com.

Beste klaar,

Je volgende stap hangt af van een aantal dingen.

Je hebt een behoorlijke hoeveelheid spaargeld voor regenachtige dagen. Maar zoals u suggereert, ja, als u dat gebruikt als uw aanbetaling in Californië, kunt u zonder veel achterblijven, mocht zich een noodgeval voordoen.

Maar door het te beleggen in onroerend goed, of in andere activa zoals aandelen en obligaties, kan uw vermogen groeien en kunt u er meer van profiteren. Gezien je huidige salaris kan het zinvol zijn om te verhuizen naar een goedkopere woningmarkt.

Als u zich met onroerend goed wilt bezighouden, stel uzelf dan eerst deze vragen: bent u bereid uw leven op de schop te nemen en iets nieuws te proberen? Kan uw salaris de komende jaren een hypotheek dragen? En zou je makkelijk werk kunnen vinden met een salaris dat genoeg is om maandelijks je hypotheek af te betalen?

Het komt erop neer: als eigenwoningbezit een levenslange droom is geweest, kan het bedrag dat u hebt gespaard absoluut worden besteed aan een aanbetaling op een huis.

Als u van plan bent om de komende 11 jaar of langer te werken, fulltime in dienst bent en kunt rekenen op een stabiel salaris, kunt u de hypotheekcalculator van MarketWatch gebruiken of offertes opvragen bij verschillende hypotheekverstrekkers en kijken wat uw financiën u toelaten. kopen. Raadpleeg een hypotheekmakelaar en stel uw prijsklasse vast. Het is een groot pluspunt dat je geen schulden hebt.

U kunt in Californië op zoek naar een woning binnen uw prijsklasse. Maar zoals je misschien al weet, is het een duur voorstel. De gemiddelde prijs van een eengezinswoning in Californië was $ 791.490, volgens de California Association of Realtors. Condos en rijtjeshuizen waren ongeveer $ 640.000. Er zijn provincies verder naar het noorden waar de gemiddelde prijzen dalen tot $ 400.000 en in sommige gevallen tot onder $ 300.000.

Als u naar een andere staat verhuist, misschien een met lagere kosten van levensonderhoud – Californië is de op drie na duurste staat om in de VS te wonen – houdt u rekening met verhuiskosten en andere diverse uitgaven. Kun je gemakkelijk een andere baan vinden in de nieuwe staat?

‘Een aanbetaling van $ 100.000 kan in sommige delen van het land heel ver gaan.’

Overweeg de gunstige verandering in belastingen wanneer u uit Californië verhuist. U verhuist uit een staat die de hoogste inkomstenbelasting heft van zijn inwoners. Als u een specifieke staat in gedachten heeft, benader dan een geldschieter of een makelaar in onroerend goed om te zien wat u zich kunt veroorloven en wat er op de markt is. Geloof me, een aanbetaling van $ 100.000 kan in sommige delen van het land heel ver gaan.

Uiteindelijk, als je echt iets nieuws wilt proberen en wat geld over hebt, en gemakkelijk een nieuwe baan in een nieuwe staat kunt vinden, neem dan eerst een kortetermijnhuur in de nieuwe stad en begin agressief met je zoektocht naar een huis.

Makelaars in onroerend goed zullen u vertellen dat het nooit te laat is om een ​​huis te kopen. En daar zit enige waarheid in, gezien hoe de waarde van huizen op de lange termijn is gestegen. Tussen februari 2003 en februari 2023 zijn de huizenprijzen volgens de Case-Shiller-index met bijna 130% gestegen en alleen al in de afgelopen vijf jaar stegen de prijzen met 43%.

Als het uw doel is om huiseigenaar te worden, streef er dan naar als u de financiële middelen heeft om dit te doen. Maar een waarschuwing over het betreden van de huizenmarkt op dit moment: het wordt moeilijk. Er kan concurrentie zijn, afhankelijk van waar je zoekt.

Als vastgoedtechnologiebedrijf Redfin RDFN,
-4,18%
zeg maar, de markt is warm en ook koud. Huizenkopers zeggen “Ja”, terwijl verkopers “Nee” zeggen. Er zijn maar weinig huizen op de markt en het aantal nieuwe aanbiedingen is met 19% gedaald in vergelijking met vorig jaar, aldus het bedrijf.

Als je je erg overweldigd voelt door dit proces van het kopen van een huis, overweeg dan om te huren. Zo kun je altijd nog terug.

Door uw vragen te e-mailen, gaat u ermee akkoord dat deze anoniem op MarketWatch worden gepubliceerd. Door uw verhaal in te dienen bij Dow Jones & Company, de uitgever van MarketWatch, begrijpt u en stemt u ermee in dat we uw verhaal, of versies ervan, mogen gebruiken in alle media en platforms, ook via derden.

Plaats een reactie