Huurders van deze woningen hebben de prijzen sinds februari 2020 met $ 400 zien stijgen in 2022

laatste update: 12-2022


Als je tegen de eerste van de maand opziet, ben je waarschijnlijk niet de enige.

De huurkosten voor eengezinswoningen stegen in augustus met 26% ten opzichte van de pre-pandemische prijzen van februari 2020 – waarbij de nationale mediane huur voor een woning met drie slaapkamers met $ 400 per maand steeg, volgens Molly Boesel, hoofdeconoom voor de huisvesting -onderzoeksbureau CoreLogic.

“Als je bedenkt wat een huurder met die $ 400 zou kunnen doen, scheelt dat echt in hun kosten”, vertelde Boesel aan MarketWatch. “Vooral omdat de prijzen voor alles over de hele linie omhoog gaan – het heeft echt een grote impact op de uitgaven voor huurders.”

De gemiddelde huur voor een huis met drie slaapkamers was in juli ongeveer $ 1.900, volgens CoreLogic, dat dinsdag zijn meest recente Single-Family Rent Index-rapport publiceerde. De huurprijzen voor eengezinswoningen in populaire steden als Miami en Orlando liepen die maand respectievelijk op voor een mediaan van $ 2.588 en $ 2.044.

Dit soort prijsstijgingen helpen de inflatie aan te wakkeren, terwijl ze ook bijdragen aan een stijging van het aantal ontruimingsaanvragen in sommige steden. Maar terwijl de huurkosten van eengezinswoningen in de VS in augustus met 11,4% op jaarbasis stegen, was dat de vierde opeenvolgende maand van afkoeling.

Tussen 2010 en 2020 stegen de huren doorgaans met een jaarlijks tempo van 2% en 4%, zei Boesel, dus de prijzen stijgen nog steeds behoorlijk in vergelijking. Maar de jaarlijkse huurgroei begint desalniettemin te vertragen, deels omdat “de huren zo lang in zo’n hoog tempo zijn blijven groeien dat de groei juist moest vertragen”, zei Boesel. Ook blijven de prijzen hoog door een tekort aan beschikbare huurwoningen.

Dat beperkte aanbod is zowel een overblijfsel van eerder in de pandemie, toen mensen uit de stad verhuisden naar gebieden waar ze grotere eengezinswoningen konden krijgen, als een gevolg van potentiële huizenkopers die aan de zijlijn wachten en langer huren tegen hogere tarieven en onrust op de woningmarkt.

“Als we de typische hypotheekbetaling op een huis met een gemiddelde prijs berekenen, is deze vanaf het begin van het jaar tot nu met 50% gestegen”, zei Boesel. “Die maandelijkse betalingen waren gewoon te veel voor sommige potentiële kopers, die nu ook op de huurmarkt blijven.”

Lees volgende: Toen mensen zich vanwege COVID terugtrokken van steden naar de buitenwijken, betaalden de achtergebleven laaggeschoolde arbeiders de prijs

Plaats een reactie