Humana overtreft winstramingen terwijl langzame rebound van electieve zorg de kosten verlaagt

laatste update: 12-2022© Reuters. BESTANDSFOTO: Signage voor Humana Inc. is afgebeeld in een gezondheidscentrum in Queens, New York City, VS, 30 november 2021. REUTERS/Andrew Kelly

(Reuters) -Zorgverzekeraar Human Inc. (NYSE:) versloeg woensdag de winstramingen voor het derde kwartaal, omdat een langzame opleving van electieve procedures de medische kosten onder controle hield.

Het bedrijf bevestigde ook zijn jaarlijkse gecorrigeerde winstprognose van ongeveer $ 25 per aandeel, zelfs toen rivalen, waaronder UnitedHealth Group Inc (NYSE:) en Elevance Health vorige maand hun winstvooruitzichten verhoogden.

Humana had de voorspelling in september ook verhoogd, daarbij verwijzend naar geen COVID-19 “tegenwind materialisatie” en lager dan verwachte medische kostentrends in de Medicare Advantage- en Medicaid-activiteiten van het bedrijf.

Het bedrijf rapporteerde een driemaandelijkse verhouding tussen medische kosten en geïnde premies van 85,6%, vergeleken met de gemiddelde schatting van 85,69% in een Refinitiv-enquête onder zeven analisten. Een lagere ratio is beter voor een zorgverzekeraar, omdat dit wijst op een strakke beheersing van de kosten.

Het bedrijf zei dat het volgend jaar 325.000 tot 400.000 mensen verwacht voor zijn Medicare Advantage-activiteiten.

De Amerikaanse Centers for Medicare & Medicaid Services hebben in oktober hun prestatiebeoordeling voor Medicare Advantage-verzekeringsplannen in 2023 vrijgegeven, waarbij drie Humana-verzekeringsplannen die ongeveer 356.000 leden dekken vijf sterren kregen.

Rivalen CVS Health (NYSE 🙂 en honderden (NYSE:) zag een scherpe daling van de ratings.

Humana zei dat de aangepaste winst voor het kwartaal $ 6,88 per aandeel was, boven de schattingen van $ 6,28 per aandeel, volgens gegevens van Refinitiv.

De totale gecorrigeerde omzet van $ 22,75 miljard bleef nipt achter bij de verwachtingen van analisten van $ 22,76 miljard.

Plaats een reactie