HSBC haalt $ 2 miljard op in aanvullende Tier 1-obligatie door Reuters

laatste update: 03-2023©Reuters. FILE FOTO: Een logo van HSBC is te zien op het hoofdkantoor in het financiële Central district in Hong Kong, China, 4 augustus 2020. REUTERS/Tyrone Siu//File Photo

(Reuters) -HSBC Holdings zei woensdag dat het $ 2 miljard ophaalde uit een converteerbare effectenuitgifte, waarmee het zijn eigen doel overtrof op de sterke vraag naar de eeuwigdurende aanvullende Tier 1-obligatie.

In een aanvraag bij de Hong Kong Stock Exchange zei HSBC dat de coupon van de eeuwigdurende obligatie was vastgesteld op 8%.

Potentiële investeerders hadden bij de lancering van de deal op dinsdag te horen gekregen dat de initiële prijsrichtlijn voor de coupon 8,5% was. De uiteindelijke tarieven fluctueren op basis van de vraag van beleggers.

Reuters meldde dinsdag dat HSBC tot doel had gehad om met de transactie tot $ 1,5 miljard op te halen, maar de uiteindelijke omvang was hoger dan het aanvankelijke doel.

HSBC zei in een verkoopmemo dat het van plan is het ingezamelde geld te gebruiken voor het herfinancieren van sommige schulden, algemene bedrijfsdoeleinden en het versterken van zijn kapitaalbasis.

Plaats een reactie