Hoogste bullish sentiment van het jaar

laatste update: 12-2022


bluebay2014

Zoals we vorige week opmerkten, zijn de sentimentgegevens van deze week de eerste die enige reactie op het CPI-nummer van vorige week en de daaropvolgende marktrally weergeven. Hoewel prijsactie enigszins schokkerig is geweest en dat is ook zo geweest tal van andere katalysatoren (de ineenstorting van FTX, meer inversies van de rentecurve, de raketaanval in Polen) om de inflatiegegevens in evenwicht te brengen en beleggers weer op de hielen te zetten, de laatste AAII-enquête heeft een golf van bullish sentiment laten zien.

Het percentage respondenten dat zich optimistisch meldt, steeg van 25,1% vorige week naar 33,5% deze week. Dat is niet alleen de grootste stijging in een week sinds de eerste week van juni (toen stieren stegen met 12,2 procentpunten), maar is nu ook de hoogste waarde voor stieren sinds de laatste week van 2021.

AAII bullish sentiment

Het bearish sentiment daalde op zijn beurt scherp tot 40,2% voor een daling van 6,8 procentpunten. Hoewel er een verbetering was, was het bearish sentiment aan het begin van de maand veel sterker gedaald (zowel in de laatste week van oktober als in de eerste week van november was sprake van tweecijferige dalingen van week tot week) en lag het op een veel lager niveau van 32,9 %.

AAII bearish sentiment

De bull-bear spread is kleiner geworden maar blijft voor de 33e week op rij nog steeds negatief. Als de spread tot volgende week negatief blijft, zal het de recordreeks van 2020 evenaren.

AAII bull-beer verspreiding
Opeenvolgende weken met een negatieve AAII bull-bear spread

Het neutrale sentiment daalde voor de tweede week op rij en de totale daling in die tijd overtrof 10 procentpunten. Met 26,3% is het gedaald tot het laagste niveau sinds de week van 20 oktober, wat impliceert dat beleggers wat besluitvaardiger zijn geworden in hun respectieve marktvisies.

AAII neutraal sentiment

De AAII de meer bullish wending van de enquête deze week was ook te zien in andere lezingen over sentiment zoals de Investeerders intelligentie enquête en de NAAIM-blootstellingsindex.

Als gevolg hiervan is onze sentimentsamenstelling, die de bevindingen van de drie enquêtes samenvoegt tot één sentimentmeting, weer op het hoogste niveau sinds half augustus. Hoewel de stand negatief blijft, bevindt hij zich niet langer op de extreme niveaus die eerder dit jaar gebruikelijk waren.

Sentimentcomposiet normaliseert

Oorspronkelijk bericht

Opmerking van de uitgever: De samenvattende opsommingstekens voor dit artikel zijn gekozen door de redacteuren van Seeking Alpha.

Plaats een reactie