Hoofd naleving van de regelgeving van Exclusive-Credit Suisse vertrekt als onderdeel van een bredere revisie – bronnen Door Reuters

laatste update: 03-2023


2/2

©Reuters. FILE PHOTO: Een logo is afgebeeld op de Credit Suisse bank in Genève, Zwitserland, 22 februari 2023. REUTERS/Denis Balibouse//File Photo

2/2

Door Stefania Spezzati

LONDEN (Reuters) – Julian Gooding, hoofd compliance van Credit Suisse, verlaat de op een na grootste bank van Zwitserland als onderdeel van een ingrijpende hervorming waarbij duizenden banen worden geschrapt, vertelden mensen die op de hoogte waren van het vertrek aan Reuters.

Gooding was een van de meest senior managers op het gebied van compliance en hield toezicht op fraudebestrijdingsmaatregelen en zaken met betrekking tot marktgedrag en bescherming van beleggers, zeiden de twee mensen, die anoniem wilden blijven.

Volgens zijn LinkedIn-profiel bekleedde Gooding deze functie sinds januari 2022 en bekleedde hij eerder senior posities als algemeen adviseur in verschillende delen van de bank.

Gooding weigerde commentaar te geven toen hij op LinkedIn werd bereikt.

De bronnen zeiden dat het vertrek van Gooding niets te maken heeft met het uitstel van donderdag door Credit Suisse van de publicatie van zijn jaarverslag.

Gooding, die ongeveer 18 jaar bij Credit Suisse heeft gewerkt, rapporteerde aan Nita Patel, de chief compliance officer van de groep, en zijn verantwoordelijkheden zullen opnieuw worden toegewezen, voegden de bronnen eraan toe.

Credit Suisse schrapt 9.000 banen als onderdeel van een in oktober aangekondigd herstructureringsplan om de winstgevendheid te herstellen na een reeks schandalen en verliezen die toezicht op de regelgevende instanties hebben getrokken en het vertrouwen van investeerders hebben ondermijnd.

Vorig jaar boekte de Zwitserse bank het grootste verlies sinds de wereldwijde financiële crisis van 2008 en waarschuwde ze voor nog meer pijn nadat klanten een ongekende 110 miljard Zwitserse frank ($ 117 miljard) ophaalden.

De taken van Gooding zullen worden toegewezen aan Roger Senteler, chief compliance officer voor de afdeling vermogensbeheer, en Alain Bieger, chief compliance officer voor de Zwitserse bankdivisie, zeiden de mensen.

Patel is van plan later deze maand een wereldwijde gemeentehuisvergadering te houden met compliance-personeel, voegde ze eraan toe.

Afzonderlijk zei Credit Suisse donderdag dat het zijn jaarverslag uitstelde na een last-minute telefoontje van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die vragen opriep over zijn eerdere financiële overzichten en gerelateerde controles.

($ 1 = 0,9386 Zwitserse frank)

Plaats een reactie