Honeywell betaalt $ 1,3 miljard om asbestgerelateerde claims op te lossen Door Reuters

laatste update: 11-2022©Reuters. FILE FOTO: Een logo van Honeywell is afgebeeld op hun stand tijdens de European Business Aviation Convention & Exhibition (EBACE) in Genève, Zwitserland, 22 mei 2017. REUTERS/Denis Balibouse/File Photo

(Reuters) – Honeywell International Inc (NASDAQ:) zal 1,3 miljard dollar betalen om een ​​einde te maken aan asbestgerelateerde claims die afkomstig zijn van zijn voormalige eenheid, zei de industriële reus vrijdag, om hem te helpen zijn milieuverplichtingen te verminderen.

De schikking, als onderdeel van een deal met de North American Refractories Asbestos Personal Injury Settlement Trust, zal de lucht- en ruimtevaartfabrikant helpen zijn financieringsverplichtingen aan de trust op te heffen, aldus het bedrijf in een registratiedossier.

Honeywell zei dat de eenmalige betaling in één keer ‘beperkte verplichtingen’ aan de trust zal hebben na de voltooiing van de deal.

De voormalige eenheid van het bedrijf, North American Refractories Company (NARCO), had in 2002 faillissement aangevraagd na rechtszaken over asbestgerelateerde ziekten. Na het faillissement richtte Honeywell de compensatietrust op om miljarden dollars aan asbestclaims op te lossen.

Honeywell, dat van 1979 tot 1986 eigenaar was van NARCO, zei dat NARCO’s reserve van $ 695 miljoen van de balans van het bedrijf zou worden verwijderd en dat er een last zal worden opgenomen zodra de deal is goedgekeurd door de faillissementsrechtbank.

Bovendien bevestigde het in North Carolina gevestigde bedrijf zijn eerder aangekondigde vooruitzichten voor het volledige jaar en het vierde kwartaal.

Plaats een reactie