Hologic lijkt redelijk gewaardeerd nu de zaken na pandemie normaliseren

laatste update: 11-2022


poba

De pandemie is nog niet helemaal voorbij, maar de Straat heeft zich toch gebogen over de vraag hoe het nieuwe normaal eruit zal zien Holisch (NASDAQ:HOLX) naarmate COVID-19-tests met hoge marges vervagen. De pandemie heeft het bedrijf in de steek gelaten een uitstekende positie met betrekking tot systeemplaatsingen, en ik geloof dat door een pandemie aangestuurde plaatsingen een aanzienlijke toetredingsdrempel voor nieuwere systemen zullen vormen. Tegelijkertijd zou het normaliseren van het aantal procedures en het verbeteren van de beschikbaarheid van componenten de chirurgische en beeldvormende bedrijven moeten helpen.

Hologic-aandelen zijn ongeveer 10% gestegen sinds mijn laatste update en presteren beter Abbott (ABT), Bio-Rad (BIO), bioMerieux (OTCPK:BMXXY), en Qiagen (QGEN) gedurende die tijd. Ik verwacht vanaf nu een groei van de kerninkomsten op lange termijn van ongeveer 5% tot 6% voor Hologic, maar het bedrijf zal de liquiditeit hebben om actiever te zijn in fusies en overnames als het management geschikte doelen kan vinden. Ik zie hier ook kansen voor hogere marges, maar de waardering anticipeert hier veel op. Hologic is een goed bedrijf en het vasthouden van goede bedrijven tegen redelijke waarderingen kan op de lange termijn werken, maar ik zou dit geen schreeuwend koopje willen noemen.

COVID-19-testen zorgen opnieuw voor de beat

Net als veel andere bedrijven die zijn blootgesteld aan COVID-19-tests, is Hologic conservatief geweest met het modelleren van toekomstige testinkomsten, maar het bedrijf bleef profiteren van deze testinkomsten.

De omzet in het fiscale vierde kwartaal daalde met 26% in constante valuta, en ongeveer 1% exclusief COVID-19-testinkomsten; de omzet was ongeveer 10% beter dan verwacht, waarbij het voordeel grotendeels werd veroorzaakt door de overtollige testinkomsten.

De omzet uit diagnostiek steeg met 11%, gecorrigeerd voor COVID-19-testen, en de moleculaire diagnostiek steeg met 17% (wederom gecorrigeerd), omdat het bedrijf profiteert van een sterk gebruik van systemen die tijdens de pandemie zijn geplaatst. De omzet van Breast Health daalde met 16% en daalde met ongeveer 1%, waarbij Imaging 18% daalde door halfgeleidertekorten voor portaalsystemen, terwijl de verkoop van interventies met bijna 7% daalde. De omzet van Gyn Surgical steeg organisch met 9% en versloeg met ongeveer 1%, met goede bijdragen van MyoSure, Fluent en Boulder. De gezondheid van het skelet was met ongeveer 4% gestegen, met ongeveer 10% (maar droeg slechts 2% bij aan de totale omzet).

De brutomarge daalde met 690 basispunten jaar-op-jaar en met 130 basispunten tot 62,5%, waarbij de marge nu in wezen weer rond de pre-pandemische normen ligt (misschien een beetje beter). Het aangepaste bedrijfsresultaat daalde met 53%, met een margedaling van 1460 basispunten op jaarbasis en 440 basispunten op kwartaalbasis tot 27,9%, ongeveer 140 basispunten beter dan de gemiddelde schatting van Street.

Het nieuwe normaal komt in zicht

Het volgende fiscale jaar zal aanzienlijke tegenwind kennen, aangezien Hologic de op pandemie gebaseerde testinkomsten op jaarbasis blijft berekenen. Aan de andere kant zullen bedrijven zoals Breast Health blijven profiteren van het normaliseren van het aantal procedures en de verbeterde beschikbaarheid van halfgeleiders. Hologic heeft vanwege tekorten niet aan de vraag kunnen leveren, maar verwacht nu voor eind 2023 genormaliseerde niveaus te bereiken.

Daarbuiten zal de groei op organische basis waarschijnlijk tussen de 5% en 7% liggen. Ik heb geen bewijs gezien dat rivalen leuk vinden Algemeen Elektrisch (GE) of Siemens Healthineers (OTCPK:SMMNY) hebben een aanzienlijk aandeel gewonnen of aanzienlijk beter gepresteerd op het gebied van beschikbaarheid van componenten. Ondertussen blijft de chirurgische business groeimogelijkheden zien voor NovaSure, MyoSure en Acessa (en ondersteunende platforms/systemen zoals Fluent en Bolder), hoewel ik benieuwd ben of het groeiende bewustzijn en gebruik van Myovant’s (MYOV) Myfembree kan leiden tot een verminderde behoefte aan fibroomchirurgie.

Hologic zou deze volgende fase van zijn bedrijfslevenscyclus goed moeten ingaan in zijn diagnostische activiteiten. Panther-plaatsingen zijn nu in de buurt van 3.250, of ongeveer 70% hoger dan vóór de pandemie, en naarmate laboratoria aan het systeem gewend zijn geraakt, gebruiken ze het meer. Bij het verlaten van dit kwartaal merkte het management op dat ten minste een derde van zijn Amerikaanse klanten meer dan vier assays op het systeem uitvoert (tegenover ongeveer 20% vóór de pandemie).

Zelfs nu het aantal pandemische tests afneemt, geloof ik niet dat een aanzienlijk aantal Panther-systemen in de mottenballen zal worden gestopt, geretourneerd of doorverkocht. Labs hebben flexibele capaciteit nodig en de uitgebreide capaciteit die wordt geboden door de “extra” Panther-systemen stelt hen in staat om meer testen op infectieziekten uit te voeren (een geldmaker voor labs), inclusief preventie- en screeningtests die voorheen vanwege een gebrek aan capaciteit gedeprioriteerd waren .

Ik geloof ook dat de pandemie een aantal blijvende toetredingsdrempels heeft gecreëerd. Tussen Roche (OTCQX:RHHBY) en Hologic, geautomatiseerde MDx-systemen zijn nu de norm, en de Panther biedt andere voordelen, zoals eenvoudigere schaalbaarheid, handiger monsterverzameling en kortere hands-on tijd. Met dat alles zullen fabrikanten van nieuwe geautomatiseerde systemen een grote hindernis moeten overwinnen om de aandacht en het bedrijfsleven van laboratoria te krijgen.

Ik zie ook groei op langere termijn in point-of-care-testen. Terwijl danaher’s (DHR) Cepheid-bedrijf heeft hier een uitzonderlijk sterk bedrijf gevestigd, zelfs zij geloven dat de markt nog steeds voor minder dan 50% is gepenetreerd – waardoor er op langere termijn kansen ontstaan ​​voor Thermo Visser (TMO) (de Accula) en uiteindelijk het Novodiag-systeem van Hologic.

De vooruitzichten

Of de organische groei van 5% tot 7% ​​die het management op de lange termijn denkt te kunnen volhouden, voldoende is, valt nog te bezien; Wall Street is niet bepaald geduldig of afgemeten als het gaat om zijn honger naar groei. Evenzo denk ik dat de straat Hologic’s marge-uitbreidingspotentieel op lange termijn als beperkter beschouwt in vergelijking met andere namen in de med-tech-ruimte.

Ik zie potentieel voordeel in de diagnostische sector door een uitgebreid Panther-testmenu en de groei van Novodiag, maar ik vraag me af of de groeiverwachtingen van Street het bedrijf zullen dwingen op zoek te gaan naar meer fusies en overnames om toekomstige groei te stimuleren. Er zijn grenzen op het gebied van diagnostiek, borstgezondheid en chirurgische hulpmiddelen die doelen kunnen bieden, maar ik hoop dat het bedrijf niet agressief wordt in het nastreven van geheel nieuwe branches buiten de kernmarketingdekking.

Ik verwacht een aangepaste omzetgroei op lange termijn in de buurt van 5% tot 6%, en er zou zeker een voordeel kunnen zijn van elke zinvolle fusie en overname. Ik verwacht ook enige verbetering in de vrije kasstroommarges van de kern in de loop van de tijd, maar het bedrijf zal niet in staat zijn om de marges van 40% die het tijdens de pandemie behaalde te heroveren.

Het komt neer op

Tussen verdisconteerde cashflow en margegestuurde EV/inkomsten benaderingen, denk ik dat Hologic vandaag de dag min of meer redelijk wordt gewaardeerd, met een totaal rendement op jaarbasis van ongeveer 8% op jaarbasis en een opwaarts potentieel op korte termijn tot rond het niveau van $ 80. Ik zie kansen voor diagnostiek om beter te presteren (vooral met Novodiag) en Hologic zal het geld hebben om te investeren in fusies en overnames, maar ik zie hier geen enorme ondergewaardeerde groei. Dat gezegd hebbende, er zijn ergere dingen dan het bezitten van redelijk geprijsde aandelen van goede bedrijven, en ik denk dat Hologic in aanmerking komt, zelfs als ik geen buitensporig rendementspotentieel zie van de kernactiviteiten.

Plaats een reactie