HOEVEEL GELD MOET JIJ HEBBEN? (PER LEEFTIJD) – SPAREN EN BELEGGEN in 2023

laatste update: 12-2023


💎 DEGIRO (AANBEVOLEN):
💎 Coinmerce account aanmaken:

Hoeveel geld moet jij hebben? (per leeftijd)

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Zakelijk contact: focuss.contact@gmail.com

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Beleggen in aandelen brengt risico’s met zich mee. Je kan een gedeelte of zelfs je volledige inleg verliezen. Ik maak video’s over beleggen maar ik ben geen financieel adviseur. Je blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen keuzes in het beleggen.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Mijn naam is Jeffrey en op het kanaal Focuss op Financiën wil ik mensen de kracht van beleggen laten zien. Ik laat zien in mijn openbaar portfolio hoe ik beleg voor de lange termijn. Dat is ook mijn doel met dit kanaal, mensen die vermogen willen opbouwen door te investeren voor de lange termijn. Ik deel daarom bijna dagelijks video’s over persoonlijke financiën en beleggen in aandelen en crypto. Dit doe ik vanaf halverwege 2020 en heb ook het idee dat ik dit nog een lange tijd blijf doen

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

#AANDELEN
#INVESTEREN
#BELEGGEN

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Tags:
aandelen
aandelen voor beginners
aandelen kopen
aandelen tips
aandelen 2022
investeren
investeren voor beginners
investeren in aandelen
beleggen
beleggen voor beginners
beleggen in aandelen
beleggen 2022
beleggen met weinig geld
beginnen met beleggen
beginnen met aandelen
financiën
focuss op financiën
focus op financiën
brokers
passief inkomen
dividend
vermogen
ETF
Index
goud
crypto
dogecoin
coinmerce
portfolio
bitcoin
facebook
beheerd beleggen
dmyd
nio
ttcf
dbx
apxt
vechain
chainlink
litecoin
eos
ethereum
xlm
baba
ethereum
alibaba
coinbase

17 gedachten over “HOEVEEL GELD MOET JIJ HEBBEN? (PER LEEFTIJD) – SPAREN EN BELEGGEN in 2023”

 1. Wat bedoel je met vermogen in deze video want spaargeld valt in het vermogen

 2. Ik gaf het aan in de video, vermogen = beleggingen. Misschien vaker moeten aankaarten of de data/foto moeten aanpassen. Maar om misverstanden te voorkomen. Vermogen is beleggingen.

 3. Je gaf in de video aan dat de mediaan het meest voorkomende getal is. De mediaan is de middelste persoon. Het meest voorkomende getal is de modus.

  Ook raar dat bij de groep 25 tot 35 het spaargeld hoger is dan het vermogen. Aangezien spaargeld onderdeel is van het vermogen. Voor mijn leeftijdsgroep zit ik boven het gemiddelde spaargeld en vermogen. Maar vermoed dat ik de leeftijdsgroep van de oudste in mijn huishouden moet aanhouden, mijn man zit een groep hoger. Dan zitten we boven het mediaan maar niet boven het gemiddelde

 4. interessant om te zien wat de gemiddelde persoon doet qua vermogen, naar mijn mening wel breed gemeten. Anderzijds vind ik het niet gek aangezien ongeveer 1 op de 7 nederlanders investeert.

 5. Wat is spaargeld? Is dit inclusief beleggingen?

 6. Zit in vermogen ook vastgoed dat reeds voor 60% is afbetaald?

 7. Hee focus, kan je mij vertellen (of duidelijk maken in een video) exact welke s&p500 de meest gebruikelijke is? Als ik kijk op de giro zijn er meerdere. Ik weet dat een is EAM wat geloof ik de meest gebruikelijke is als je in Nederland woont. Is dit juist? Een reactie zou ik heel erg waarderen 🙏

 8. Klopt niet wat je zegt focus. Vermogen is bezettingen minus schulden, dus niet alleen je aandelen.

  Spaargeld, aandelen, crypto, huiswaarde min hypotheek, goud, zilver etc. is allemaal vermogen. Alles wat je om kan zetten naar liquiditeit is vermogen.

 9. OK 100€ per maand vanaf morgen te beginnen voor x aantal jaren. Steek je die 100€ in een ETF of moet ik het verdelen zoals in je voorbeeld portefeuille ?

 10. Huh, overall zijn de vermogen en spaargeld (t/m 35 jaar) enorm laag.

 11. Telt het bedrag wat ik aan hypotheek heb afbetaald ook mee met me vermogen?

 12. Als zelfstandige bouw ik geen pensioen op. Ik zou het interessant vinden om te zien wat je dan nodig hebt, of om te zien wat je in loondienst in de loop der jaren opbouwt.

 13. Naar mijn idee zeker de overweging waard DCA te doen met BTC en dan elke 2 weken bv. €50,- (ongeacht de prijs die bitcoin heeft) …op basis van data gaat dat veel vaker goed dan niet en longterm ook …of leren traden zodat je nog beter kunt profiteren van markten.

 14. Kan iemand mij uitleggen waarom het handiger is om bijvoorbeeld elke maand een aandeel ETF te kopen van bijv 100 euro ipv in een keer in bulk aankopen? (Ik heb redelijk wat beschikbaar voor m’n leeftijd(20))

Reacties zijn gesloten.