Hoe de belastingdienst vanaf 2025 bezit als spaargeld vermogen aandelen en huizenbezit wil belasten in 2022

laatste update: 08-2022


Voor de meer vermogende mensen onder ons, let hier alvast maar op, dan weet je wat er komen gaat.

Uit: Contouren box 3-heffing op basis van werkelijk rendement (hybride)
20 juni 2022
Vaste commissie voor Financiën

30 gedachten over “Hoe de belastingdienst vanaf 2025 bezit als spaargeld vermogen aandelen en huizenbezit wil belasten in 2022”

 1. Op 5 min. , wat een onzinpraat. Er wordt gezegd dat gegevens wel héél lang bewaard moeten blijven. Ze willen toch een digitaal systeem waarbij alles gekoppeld is. Daarmee is dat probleem direct oplost.

 2. Als niemand meer grote spullen aanschaft ,zoals hypotheken ,auto,s van 3 ton ,eigenlijk minimalistisch gaat leven ,dan heb je de(R)overheid binnen de kortst mogelijke keren op hun knieen !! Zo min mogelijk uitgeven = zo min mogelijk belasting betalen !!!(tip)

 3. Wat is werkelijk rendement op basis van een luchtbel?
  Ik hoor de WOZ voorbij komen alszijnde een basis,maar waar is de WOZ op gebaseerd?
  Ó ja,een luchtbel!!…..anders gezegd..de stompzinnige hebzucht van de medemens.

  Conclusie….tis allemaal waanzin gebaseerd op (des)illusies.

  Eigenlijk is de zogenoemde samenleving letterlijk psychotisch en zwaar gestoord.

 4. Graaien graaien graaien en nog eens graaien, om vervolgens met dat geld een grotere puinhoop te maken dat er voorheen was.

  Oprotte met die mentale beperkingen in de tweede kamer als volksvertegenwoordigers, want dat defensief gedrag is zelfdestructief gedrag en als we dat toe laten, moeten we de gevolgen en consequenties voor lief nemen.

  En daar kies ik niet voor.

 5. Nieuwe belastingen is allen maar goed voor de Nederlandse staat!!! de bevolking zijn de melkkoeien van het kapitaal WEF en zuid Europa 🖕🖕🖕🖕🖕

 6. Er gaan vele miljarden van ons gezamenlijk Nederlands belastinggeld naar niet Nederlandse doelen. Nederland is al vanaf de start NETTO betaler aan de EU. Om maar wat te noemen… Anders gaan stemmen beste dames en heren!

 7. Regel 1: waar de kern van de leugen zit benoem dat dan met een Engelse term. Zie bij 03:47 "fairness". Zouden wij dat in het Nederlands niet met een goed woord kunnen benoemen… EERLIJKHEID! Het klopt niet! Gebruik uw Gezond Verstand en ga niet meer stemmen op CU/CDA/D66/VVD. Want te veel invloed door WEF/WHO/UN en het ondemocratische EU.

 8. Als je nu nog niet door hebt dat de WEF agenda keihard wordt uitgerold…. dan kom je echt uit een ei!

 9. De grafiek die ik mis: aantal mensen naar CUMULATIEVE waarde van hun bezittingen. I ben benieuwd hoe het bezit van de 1% rijken (> 5mio Euro) afsteekt tegen de 72% die < 100k Euro bezit.

  Door die grafiek niet mee te nemen zou het kunnen zijn (???) dat de vermogens verdeling over Nederlanders wordt verhuld. Het kan ook zijn dat deze in dit debat niet relevant is?

 10. jaja, hoe moet een gepensioneerde die zijn woning heeft afbetaald en alleen maar wilt leven dit precies doen? Belasting op feitelijke waardeontwikkeling is leuk, maar als je daarvoor een deel van je bakstenen moet verkopen schiet dit niet op. Mensen die dit niet kunnen betalen zullen verplicht worden om hun overwaarde op te nemen en dat te gebruiken om de belasting te betalen….. jaja… lekker genieten van je pensioen zo. De financiële instellingen zullen dit vast een heel goed idee vinden. Belangrijk is dat dit wederkerig is, maw als alles daalt krijgt je geld terug…..

 11. Het enigste wat ik hoor is: te moeilijk voor ons (belastingdienst) dus doen we niet, te moeilijk systeem dus doen we niet, te veel werk dus doen we niet.

  GA GODVERDOMME WERKEN, HET IS JE WERK ALS BELASTINGDIENST.

 12. Het begint al met een vals dilemma. Optie vermogensbelasting is niet eerlijk want 100k op de bank wordt hetzelfde belast als 100k in vastgoed met 10% rendement. De logische alternatieve optie zou dan dus zijn: belasting op werkelijk rendement, en dus NIET werkelijk rendement EN aanwas. Dit hele betoog is een grote drogreden om de hele bevolking armer te maken, schandalig.

 13. Ongekend dit. Ze spreken over liquiditeitsproblemen van beleggers. Wie gaan die problemen voelen? Precies, de kleine beleggers die aan het sparen zijn voor hun pensioen. Wie gaan het minder voelen? De rijke Nederlanders die genoeg verdienen om nog wel wat extra aan belasting te missen. Hoe kunnen dit nou de beleidsmakers zijn? 🤬

 14. Ik neem overigens ook aan dat als mijn huis als inkomstenbron gezien wordt, ik dus ook geen belasting / btw hoef te betalen meer over de kosten voor onderhoud. reparaties etc?

 15. Aha, dus heb je eindelijk wat opgebouwd om in je pensioen te voorzien – want dat potje heeft de overheid al leeggezogen- en dan gaan ze je alternatief ook nog uitmelken. Vies goor moreel volk is het. Bom op de politiek en opnieuw beginnen. Volledig van. de pot gerukt. Er is voor de normale burger geen uitweg meer. Armoede wordt wetmatig ingesteld. "You Will won nothing and be happy"??????

 16. "You will own nothing and be happy" kan het me steeds meer voorstellen. Elite maakt rijk worden zo duur dat het geen zin meer heeft om te sparen of investeren.

 17. Gewoon je geld in een spaar B.V. zetten… Kost je eenmalig 1200 ongeveer of gaan ze dat concept vanaf 2025 verbieden?

 18. Gewoon huidig stelsel blijven volgen met ruime vrijstelling voor spaargeld en iets mindere voor aandelen. Onroerend goed pas belasting bij derde woning op basis van werkelijk rendement. Heb je meer dan een woonhuis en 1 vakantiewoning ben je in principe ondernemer als je die verhuurt. De klagers van het oude stelsel hebben zich nu in hun voet geschoten en gaan horden mensen benadelen die vroeger weinig of geen vermogensheffing hebben betaald.

Reacties zijn gesloten.