‘Hij wil niet in mijn huis wonen omdat er minder voorzieningen zijn’: Mijn vriend wil dat ik intrek en de helft van zijn maandlasten betaal. Is dat eerlijk?

laatste update: 11-2022


Beste Quinten,

Mijn vriend heeft een huis met een 30-jarige hypotheek van $ 150.000 tegen een rente van 4%. Hij heeft $ 275.000 in contanten en pensioenrekeningen. Hij is met pensioen.

Mijn huis is afbetaald. Ik heb $50.000 in contanten en pensioenrekeningen. Ik wil binnen één tot twee jaar met pensioen.

Wij willen graag samenwonen maar zijn het niet eens geworden over het betalen van een billijke “huur”. Hij wil niet in mijn huis wonen omdat er minder voorzieningen zijn.

‘Hij vindt dat ik de helft van zijn maandelijkse kosten moet betalen aan zijn mooiere, duurdere huis. Hij zou zijn hypotheek kunnen afbetalen en $ 600 per maand kunnen besparen, maar hij heeft graag contant geld. ‘

Hij vindt dat ik de helft van zijn maandelijkse kosten moet betalen aan zijn mooiere, duurdere huis. Hij zou zijn hypotheek kunnen afbetalen en $ 600 per maand kunnen besparen, maar hij heeft graag contant geld.

Die luxe ben ik kwijtgeraakt en heb mijn hypotheek afgelost. Ik ben nu bezig met het opbouwen van mijn spaargeld. Ik vind het niet eerlijk dat ik de helft van de hypotheekrente betaal.

Ik weet niet welke reparatie- en onderhoudskosten van mij verwacht mogen worden, als ik geen overwaarde in zijn huis heb. Er zijn veel standpunten, maar geen van alle voelt eerlijk.

Dit zijn de opties die hij uiteenzet:

· Ik woon in zijn huis en mag het mijne dus verhuren. Betaal hem de helft van wat ik van die huur krijg.

· Betaal de helft van de werkelijke kosten van levensonderhoud en onderhoud aan zijn huis terwijl ik daar woon.

· Hem betalen wat ik betaal om in mijn huidige huis te wonen voor belastingen, verzekeringen en nutsvoorzieningen: $ 800/maand.

Wat zeg je, Moneyist?

Huiseigenaar & vriendin

Beste huiseigenaar,

Ik weet zeker dat jouw huis net zo mooi is. En alleen omdat hij vindt dat je de helft van zijn kosten moet betalen, maakt dat dat nog niet zo. Als je geen hypotheek op je eigen huis betaalt, geloof ik niet dat je een cent meer moet betalen om in zijn huis te wonen.

Dat wil zeggen, u mag niet betalend uit deze regeling komen meeralleen omdat (a) hij graag wil dat u in zijn huis gaat wonen en (b) hij wil dat u hem helpt met het afbetalen van zijn hypotheek, of zijn belasting en alimentatie.

Jullie hebben allebei verschillende keuzes gemaakt: de jouwe was om een ​​hypotheekvrij huis te hebben, zodat je deze tijd kunt besteden aan het opbouwen van je spaargeld voor je pensioen en/of een regenachtige dag.

Je hebt hard gewerkt om je hypotheek af te betalen en je hebt $ 50.000 aan spaargeld, minder dan 20% van het spaargeld van je vriend. Hij heeft nog $ 150.000 over op zijn hypotheek, en dat is zijn keuze.

Als het zijn doel is hulp te vinden om de helft van zijn hypotheek af te betalen, kan hij een huurder vinden die dat voor hem doet.

U bent niet het antwoord op zijn financiële langetermijnplannen, u bent zijn levenspartner. Als het zijn doel is hulp te vinden om de helft van zijn hypotheek af te betalen, kan hij een huurder vinden die dat voor hem doet. Wat doen? jij van je verwachten? Vergeet wat hij verwacht.

Trouwens, hij benadert deze regeling, het lijkt erop dat hij het equivalent van een wasmiddel en een wasverzachter wil – een vriendin en een huurder in één handige fles om zijn financiële plannen soepel en schoon te houden.

Kortom: u mag geen plannen in gevaar brengen om uw nestei te bouwen. De dame is niet om te draaien. Ga alleen akkoord met zijn plan als het jou – met de hulp van een echte huurder in je huis – ook helpt.

Met andere woorden, het gewenste resultaat is voor u belangrijker dan de suggesties die hij naar voren heeft gebracht. Hij kon $ 600 per maand besparen! Dat zijn zijn zaken. Niet van jou. Wat wil jij elke maand op zak hebben?

Zoek uit wat jij wil, en werk dan terug naar achteren op basis van dat doel. Als je hem bijvoorbeeld $ 800 per maand kunt betalen, $ 1.600 huur voor je huis kunt vragen en $ 800 aan je spaargeld kunt besteden, doe dat dan.

Je hebt een lange weg afgelegd. Laat deze onderhandelingen dat niet verpesten.

Uitchecken de Moneyist privé Facebook groep, waar we antwoorden zoeken op de neteligste geldproblemen van het leven. Lezers schrijven me in met allerlei dilemma’s. Post je vragen, vertel me waar je meer over wilt weten of weeg mee in de nieuwste Moneyist-columns.

De Moneyist betreurt het dat hij geen individuele vragen kan beantwoorden.

Door uw vragen te e-mailen, gaat u ermee akkoord dat ze anoniem op MarketWatch worden gepubliceerd. Door uw verhaal in te dienen bij Dow Jones & Co., de uitgever van MarketWatch, begrijpt u en gaat u ermee akkoord dat we uw verhaal, of versies ervan, in alle media en platforms mogen gebruiken, ook via derden.

Lees ook:

Ik heb een vastgoedportefeuille opgebouwd met 23 eenheden terwijl we aan het daten waren. Hoeveel moet ik aan mijn verloofde geven in onze huwelijkse voorwaarden?

‘We zullen ons geld niet overleven’: hoe kunnen we 10.000 dollar aan onze neven en nichten geven zonder de rest van de familie te beledigen?

‘Ik haat het om goedkoop te zijn’: is het nog steeds acceptabel om met slechts één fles wijn bij een vriend thuis te komen eten?

Plaats een reactie