‘Hij is financieel zeker en bezit twee huizen’: ik heb eindelijk de man van mijn dromen ontmoet, maar hij behandelde onze serveerster als vuil en gaf haar 10% fooi. Reageer ik overdreven?

laatste update: 01-2023


Beste Quentin,

Ik zal het kort houden, omdat ik er geen plezier in heb het opnieuw te beleven. Ik heb twee maanden met een man gecorrespondeerd op een datingsite die naamloos zal blijven (behalve om te zeggen dat het begint met een T en eindigt op een R). Hij had een zeer sterke en vastberaden persoonlijkheid, wat ik leuk vond, en hij was punctueel en vloog voor het weekend naar Austin, Texas, om mij te ontmoeten. (Hij woont in Tucson, Ariz.)

Hij is financieel zeker, bezit twee huizen en is gescheiden met een volwassen kind. Ik ben ook gescheiden, zonder kinderen. We zijn allebei achter in de vijftig. Hij was charmant tegen me en stelde vragen en herinnerde zich dingen die ik hem had verteld toen we FaceTimeden tijdens onze vroege kennismaking. Hij was de man van mijn dromen, althans dat dacht ik.

‘Verwachten sommige mensen gewoon perfecte service?’

Alles was goed op papier, maar er waren drie problemen: 1. Hij behandelde de serveerster alsof ze niemand was. Hij keek haar niet één keer aan, glimlachte of maakte oogcontact, en hij sprak tegen haar zoals een personage een bediende in ‘Downton Abbey’ zou behandelen. Sterker nog, hij behandelde haar slechter dan ze hun bedienden op ‘Downton Abbey’ behandelen. 2. We gingen Nederlands. 3. Hij gaf 10% fooi op onze maaltijd van $ 170.

Het liet me achter met een vieze smaak in mijn mond. Hij is alleen maar beleefd tegen me geweest, maar ik kon het niet laten om te overcompenseren door naar de serveerster te glimlachen en elke keer bedankt te zeggen als ze onze waterglazen opnieuw vulde. Reageer ik overdreven? Verwachten sommige mensen gewoon perfecte service? En verdienen ze het in een restaurant dat zoveel geld rekent voor een maaltijd?

Nog steeds vrijgezel

Beste vrijgezel,

Hij hoeft geen indruk te maken op de serveerster. Hij wil niets van haar, dus beschouw het als een onthullend inzicht in zijn karakter en zijn toekomstige gedrag. Als hij met een serveerster praat alsof ze niemand is, zal hij je na verloop van tijd op dezelfde manier behandelen. Als hij boos en geïrriteerd wordt door haar trage service, zal hij zich op dezelfde manier gedragen als en wanneer hij sommige van je eigen gewoonten irritant vindt.

Hij wil iets van je. Hij is op zoek naar vriendschap, gezelschap, romantiek en misschien wel seks, en hij heeft het nodig dat jij hem leuk vindt. Het is gemakkelijk om een ​​aardige vent te zijn als je FaceTiming AAPL bent,
+3,68%
of dineren en genieten van een glas wijn of twee. Hij heeft er alles bij te winnen om een ​​gentleman te zijn. Misschien ziet hij zichzelf zelfs wel als prins op het witte paard. De serveerster zou het waarschijnlijk niet eens zijn met die beoordeling.

Online daten is transactioneel. Mensen swipen op datingsites naar rechts op basis van zowel sociaaleconomische factoren als fysieke aantrekkelijkheid, of ze het nu willen toegeven of niet. Ze letten op kleding, vakanties, woonkamers, banen, opleidingsniveau en, ja, waar iemand woont. Dat is de reden waarom die informatie zo gemakkelijk beschikbaar wordt gesteld. Zoals je zegt, hij was ‘goed op papier’.

Hij wil niets van de serveerster.

Natuurlijk zeggen mensen keer op keer in onderzoeken dat ze liever iemand ontmoeten die financieel stabiel is en niet veel schulden heeft. Het is begrijpelijk dat ze een partner willen vinden die financieel verantwoordelijk is, vooral als ze hard hebben gewerkt om hun eigen financiën op te bouwen. Hij gaf geld uit om je te komen opzoeken, jij deelde de rekening en hij gaf 10% fooi.

Mensen zijn terughoudender om 20% fooi te geven vanwege inflatie, nervositeit over een dreigende recessie en het einde van het te veel geven voor service tijdens de pandemie. Mensen hebben ook last van fooienmoeheid en zijn het beu om overal waar ze komen schuldig te worden bevonden aan digitaal fooien. Dat gezegd hebbende, als hij het zich kan veroorloven om in een chique restaurant te eten, kan hij het zich veroorloven om een ​​ober 20% fooi te geven.

Silicon Valley heeft ons persoonlijke leven gecommercialiseerd: we betalen voor diensten op sites als Tinder, OKCupid, Bumble en Match.com MTCH,
-0,35%,
en we scrollen door de profielen van mensen alsof we op zoek zijn naar schoenen of onroerend goed. Het feit dat jullie het je allebei kunnen veroorloven om in dat restaurant te eten, suggereert dat jullie een vergelijkbare sociaaleconomische status hebben. Maar zoals je hebt ontdekt, is dat een lage lat voor compatibiliteit.

Uitchecken de Moneyist privé Facebook groep, waar we zoeken naar antwoorden op de neteligste geldkwesties van het leven. Lezers schrijven mij met allerlei dilemma’s. Post je vragen, vertel me waar je meer over wilt weten, of denk mee over de nieuwste Moneyist-columns.

De Moneyist betreurt het dat hij niet individueel op vragen kan antwoorden.

Door uw vragen te e-mailen, gaat u ermee akkoord dat deze anoniem op MarketWatch worden gepubliceerd. Door uw verhaal in te dienen bij Dow Jones & Co., de uitgever van MarketWatch, begrijpt u en stemt u ermee in dat we uw verhaal, of versies ervan, mogen gebruiken in alle media en platforms, ook via derden.

Lees ook:

De vrouw van mijn zoon werd zwanger van een geregistreerde zedendelinquent, wat hun scheiding vertraagde. Voor dit kind betaalt hij alimentatie. Wat nu?

‘Ben ik de grootste dwaas ter wereld?’ Ik ben met mijn man getrouwd na 25 jaar samen te zijn geweest. Nu wil hij scheiden. Ik zal met niets achterblijven. Wat kan ik doen?

‘Ik omhelsde hem. Alles wat ik voelde waren botten’: mijn vader, 90, en mijn gewelddadige moeder gaan scheiden. Ik heb al vier advocaten ontslagen. Hoe vind ik een goede advocaat?

Plaats een reactie