Het Spookslot is digitaal vereeuwigd en Efteling-medewerkers krijgen een héél bijzonder geschenk! 🔐

laatste update: 06-2023


Een heel bijzonder project! De Efteling vereeuwigt het Spookslot in de metaverse met een unieke 3D-beleving! Wat dit project extra bijzonder maakt, is dat alle medewerkers van de Efteling exclusieve toegang krijgen tot de binnenkant van het Spookslot, middels een NFT! 🗝️ Wat vinden jullie van dit bijzondere geschenk? 🎁

De Efteling-attractie is vanaf april te bezichtigen in de metaverse. Iedereen kan dan om het attractiegebouw lopen. Alleen Efteling-medewerkers krijgen met een digitale sleutel (een NFT) exclusief toegang tot de binnenkant van het gebouw. Zo krijgt iedereen die meebouwt aan de Efteling dit unieke aandenken. 🥰

Wil je meer lezen over dit bijzondere project? Ga dan naar 👉 efteling.com/nl/specials/spookslot-metaverse

Spookslot digitaal vereeuwigd: 
Na 44 jaar namen we in september 2022 afscheid van de griezelige attractie. In ons creatief gedachtegoed staat dat we bouwen voor de eeuwigheid. Soms, zoals bij het Spookslot, maakt de tand des tijds dit onmogelijk. Maar als het niet meer lukt iets in de fysieke wereld te laten bestaan, waarom dan niet in de digitale wereld?

👍 Wat vonden jullie van deze video? Laat het weten in de reacties, en niet vergeten: duimpje omhoog!

🔔 Abonneer je om niets te missen van de Efteling: Neem ook een kijkje op onze andere social media kanalen of op en blijf op de hoogte van alles uit de wondere wereld van de #Efteling.

30 gedachten over “Het Spookslot is digitaal vereeuwigd en Efteling-medewerkers krijgen een héél bijzonder geschenk! 🔐”

 1. Kate Bush was/is gewoon een mega ster alleen al om die reden had je het nooit mogen slopen.

 2. De Efteling gaat werken met NFT's? Lijkt me een stap tever alvorens de digitale wereld te hebben geintroduceerd in het sprookjesbos en alle figuren van een smartphone te hebben voorzien. Dan heb ik het nog niet eens over de mining rig van de trollenkoning onder zijn troon (Ja echt hier staan dé mining computers van de Efteling).

 3. En dit is de zoveelste reden waarom ik al jaren niet meer naar de Efteling ga, de sfeer gaat eraf en Anton Pieck zou zich omdraaien in zijn graf na het zien van de puinzooi waar de Efteling mee bezig is, naast al die woke shit (laat de originele werken behouden blijven, ik zot nog te wachten tot sneeuwwitje aangepakt wordt, necrofilie en sensueel contact zonder toestemming), dit, en geen echte Pieckfijne projecten voor jaaaaaaaaren. Symbolica was het laatste wat echt des Eftelings was, Max en Moritz twijfelgevalletje, maar ik ga liever naar Toverland, betere service, betaalbare prijzen, en rustiger.

 4. Super cool de attractie. Ik zou het leuk vinden om zelf in het gebouw te kunnen kijken!

 5. Gewoon super efteling,mee met de toekomst👍👍👍👍,leuk hoor.

 6. Hoe vinden jullie zelf dat dit gegaan is? Gezien iedereen hoopt en denkt dat het een 1 April grap is.

 7. Cool idee, maar ga ons dan niet lekker zitten maken met iets wat voor de gewone burger niet beschikbaar is.Echt een grote misstap. Gewoon beschikbaar maken, iedereen happy, liefst ook in VR 🙂 En dan wil ik er nog wel een paar euro voor betalen ook.

  geef die medewerkers dan maar een mooie pin of zo als blijk van waardering.

 8. Alsjeblieft ga nou niet de efteling verpesten met fucking NFTs I'm begging you 😢

 9. Het probleem van de NFT's is dat de Efteling NFT aanspoort tot handel ervan. Voor haar medewerkers en de kopers daarvan. Dat kunnen zelfs kinderen zijn! In de NFT wereld is het gemakkelijk om je geld kwijt te raken. Bijvoorbeeld door gestolen beeldmateriaal te kopen. Of op een andere manier te worden opgelicht, via fishing bijvoorbeeld of via een nepsite. Je kunt er ook mee gokken zoals met aandelen. Het is verslavend. Het is simpelweg een gevaarlijk spelletje wat je een leek niet moet aanraden. Bijzonder onverantwoord van de Efteling. Een smet op hun imago.

 10. 1200/1600 upvotes/downvotes. Lekkere ontvangst Efteling! Misschien hè, misschien ligt het aan de NFT's…

 11. Ik vind dit echt diep triest.
  had echter gehoopt dat het een Stand-alone (PC)VR experience of VRChat world zou worden, maar een metaverse world?
  jammer man, en vooral vanwege dat mark de metaverse stil probeert te begraven. (en dit is al zo'n beetje bekend rond 3 maart, en is nu zelfs duidelijker geworden een paar dagen terug zelfs.)

 12. Ik was zo blij met dit filmpje, maar echt jullie slaan er zwaar naast weeral met de toegang enkel voor medewerkers te geven. Waarom moeten jullie nu toch in NFT's stappen? Dat is echt boecht en zeer slecht voor het milieu. Die grafische kaarten waar die opstaan verbruiken meer dan wat jullie zonnepaneeltjes opbrengen :/
  Spijtige zaak en ik hoop op een vervroegde 1 April grap.

 13. De comment section lijkt op de weerstand tegen het internet destijds 😂

 14. Gross. Just gross.

  Whoever thought of this needs to get fired. Digitalizing the Spookslot is wonderful, but through an NFT? No.
  Why not a VR experience? Then people can actually walk through the attraction. Not to mention the gross amount of damage NFT's and all it's fanboys are doing to the environment.

  How dare you.

 15. wat een grap, alles wat met NFT te maken heeft moet gewoon kapot

 16. Krijgt Kate Bush ook een NFT dan? Die heeft meer bijgedragen aan de historie van het Spookslot dan heel de huidige crew bij elkaar, en zij had vroeger ook al de sleutel 😂

 17. Konden jullie niet gewoon de scans vrijgeven? Wat doen jullie efteling, you were the good guys.

 18. Waarom mogen alleen de medewerkers van de efteling naar binnen als ik vragen mag?

 19. echt jamer maar wel nieuwe achtbaan met verhalen maar ik mis spookslot wel hoop dat het leuk word veel plezier

 20. Blijkbaar zijn de 3D modellen al gelekt (ook het interieur). Het is super lief om de medewerkers iets cadeau te doen, maar dan moet je wel voorkomen dat het exclusieve lekt want de waarde van de NFT zal nu niet meer zoveel zijn

 21. Metaverse and NFT's? Doe ff normaal dat kan toch echt niet meer.

  Ff een attractie slopen wat helemaal niet weg hoefde en dan deze rotzooi erop gooien, te triest voor woorden.

 22. Es wäre schön, wenn Efteling den Besuchern des Parks (!) eine Möglichkeit bieten würde, über VR dieses erleben zu können und vor Ort wirkt das auch am besten. Nicht nur irgendwo online. Und dadurch hätte Efteling eine auch noch nette, ich denke einfach zu realisierende Zusatzattraktion! 😊

 23. Duur project voor een app met 31 users. Dat verdienen ze wel terug aan de NTF resales, maar dan nog. Jammer dat de efteling deze app niet op een meer gebruikte virtuele wereld service heeft geplaatst, en dubbel jammer dat de efteling backlot toegang aan de hoogste bieder geeft.

 24. Wauw wat een mooi geschenk maar…. met hacks kan je uiteindelijk toch naar binnen.

Reacties zijn gesloten.