Het Marvell-aandeel daalt nadat voorraadcorrecties wegen op de winstprognose

laatste update: 03-2023


De aandelen van Marvell Technology Inc. daalden donderdag met meer dan 5% in de handel na sluitingstijd nadat het chipbedrijf aan de verwachtingen voldeed met resultaten voor het laatste kwartaal, maar voorraadcorrecties de schuld gaf van een vooruitzichten die onder de consensusvisie kwamen.

Het bedrijf genereerde in het vierde kwartaal een fiscaal nettoverlies van $ 15,4 miljoen, of 2 cent per aandeel, tegenover een nettowinst van $ 6,2 miljoen, of 1 cent per aandeel, in dezelfde periode vorig jaar. Op aangepaste basis, Marvell MRVL,
+1,92%
verdiende 46 cent per aandeel, tegen 50 cent per aandeel een jaar eerder, terwijl analisten gevolgd door FactSet 46 cent verwachtten.

De omzet van Marvell steeg van $ 1,34 miljard een jaar eerder naar $ 1,42 miljard, terwijl de FactSet-consensus uitkwam op $ 1,40 miljard.

Voor het fiscale eerste kwartaal verwachten leidinggevenden van Marvell halverwege $ 1,30 miljard aan inkomsten, terwijl analisten $ 1,38 miljard verwachtten. Het management modelleert ook 29 cent aangepaste winst per aandeel in het midden, terwijl de FactSet-consensus 42 cent was.

“Hoewel voorraadcorrecties en daaruit voortvloeiende wijzigingen in de productmix van invloed zijn op onze verwachtingen voor de omzet en de brutomarge in het eerste kwartaal, verwachten we dat deze tegenwind later in het boekjaar 2024 zal afnemen, naarmate de voorraadniveaus normaliseren en Marvell-specifieke groeimotoren versnellen”, aldus Chief Executive. Matt Murphy zei in een release.

Het bedrijf verwacht een GAAP-brutomarge van 45,1% in het midden en een non-GAAP-brutomarge van ongeveer 60% voor het huidige kwartaal.

De aandelen van Marvell hebben de afgelopen 12 maanden 32% verloren, aangezien de S&P 500-index SPX,
+0,76%
is met 9% gedaald.

Plaats een reactie