Het bedrijf van mijn man ging failliet en we hebben ons huis verkocht. Moet ik hem vrijkopen?

laatste update: 05-2023


Mijn man verloor vele jaren geleden zijn bedrijf en we moesten ons huis verkopen om zijn schuld af te betalen. Ik had toen een parttime baan omdat ik voor onze twee jonge kinderen moest zorgen. Mijn man stopte met het binnenhalen van inkomsten. Een paar keer gaf hij me geld, maar de bron was onbekend.

Na een paar jaar werkte hij nog steeds niet, dus bleef hij thuis en begon ik fulltime te werken. Ik heb een paar keer geprobeerd met hem over zijn plannen te praten, maar hij leek er geen te hebben. Dat was acht jaar geleden. In november 2021 besloot hij plotseling om onroerend goed in het buitenland na te jagen. Dus verliet hij mij en mijn kinderen zomaar.

‘In november 2021 besloot hij plotseling om onroerend goed in het buitenland na te streven. Dus liet hij mij en mijn kinderen zomaar achter.’

Zijn grote broers en zussen gaven hem wat geld, waarvan ik geloof dat het genoeg was voor een jaar. Mijn kinderen en ik voelden ons zoveel meer ontspannen en gelukkiger sinds hij wegging. Hij kreeg vrij snel zijn vastgoedvergunning, maar na anderhalf jaar heeft hij geen geluk gehad met het verdienen van commissies. Hij vertelde me dat hij geen interesse had in parttime werken.

Ik ben erg teleurgesteld. Ik weet dat hij niet echt veel geld meer heeft. Ik verdien een behoorlijk bedrag met mijn huidige baan, maar ik wil hem geen geld aanbieden omdat ik alle kosten voor mijn kinderen en mezelf betaal, en ik wil geen geld van onze sparen want dat is voor de opvoeding van onze kinderen.

Ben ik harteloos? Of doe ik het juiste? Ik heb wat advies nodig en ik zou het erg op prijs stellen als je die kunt geven.

Moeder & Vrouw

Beste moeder & vrouw,

De aanwijzing zit in de vraag en, in dit geval, de pull-quote (zie hierboven). Je bent niet harteloos. Hij verliet jou en je kinderen. Je bent hem je spaargeld niet schuldig.

Je steunde je man, je stond hem bij, je verloor je huis en je werkte fulltime om weer op de been te komen en je gezin te onderhouden. En na dat alles vertrok hij om zijn dromen als makelaar na te jagen, en ook daarin faalde hij. Het spijt me dat zijn bedrijf ten onder ging, en ik wou dat hij een succes had gemaakt van zijn tweede kans op financiële stabiliteit, maar het mocht niet zo zijn.

Je bent een van de vele vrouwen die de touwtjes in handen hebben genomen. Het aantal vrouwelijke kostwinners is verdrievoudigd van 5% in 1972 tot 16% in 2022, volgens het laatste onderzoek over dit onderwerp dat vorige maand is gepubliceerd door het Pew Research Center. En 29% van de paren verdient hetzelfde, tegen 11% in 1972, terwijl mannen meer verdienen in 55% van de huwelijken van verschillend geslacht, tegen 85% in 2022.

Maar hier zit het probleem: “Zelfs nu de financiële bijdragen gelijker zijn geworden in huwelijken, blijft de manier waarop paren hun tijd verdelen tussen betaald werk en privéleven onevenwichtig”, schreven de Pew-onderzoekers in hun rapport. “Vrouwen nemen een zwaardere last op zich als het gaat om huishoudelijke taken en zorgtaken, terwijl mannen meer tijd besteden aan werk en vrije tijd.”

‘Uw bijdragen zijn net zo waardevol als die van uw man, en u moet ze allemaal beschermen en koesteren.’

Uw bijdragen zijn net zo waardevol als die van uw echtgenoot, en u moet ze allemaal beschermen en koesteren. Vrouwen die een hogere opleiding hebben genoten dan hun echtgenoten, zijn, misschien niet verwonderlijk, meer geneigd om kostwinner te worden. U bent tegen de trend van werkende moeders ingegaan: Pew ontdekte dat vrouwen zonder kinderen meer geneigd zijn om hun man te overtreffen.

U bent loyaal aan uw kinderen, hun toekomst en uw pensioen. Je hebt je man verschillende kansen gegeven, en het is duidelijk dat hij zal blijven schieten op andermans centen, als je het toestaat. Je had niet de luxe om op te stijgen – al je verantwoordelijkheden achter je te laten – om een ​​droom te vervullen. Noch heb je de toekomst van je gezin gebruikt voor een slim (of niet zo slim) idee.

Misschien is je man een charismatische figuur die zijn dromen kan verkopen (zo niet zijn eigendommen) of een persoon die andere mensen ervan overtuigt dat hij alles voor elkaar heeft (totdat hij het niet meer doet). Het is moeilijk om uit je brief een idee te krijgen van zijn karakter of persoonlijkheid. Hij had die parttime baan moeten nemen. Maar we hebben allemaal ups en downs in het leven, en het is het beste om ze met lichtzinnigheid en nederigheid onder ogen te zien.

Blijf je leven leiden en zet jou en je kinderen op de eerste plaats.

You kan The Moneyist e-mailen met alle financiële en ethische vragen op qfottrell@marketwatch.com, en Quentin Fottrell volgen op Twitteren.

Bekijk de privé-Facebook van Moneyist groep, waar we zoeken naar antwoorden op de neteligste geldkwesties van het leven. Lezers schrijven mij met allerlei dilemma’s.

Door uw vragen te e-mailen, gaat u ermee akkoord dat deze anoniem op MarketWatch worden gepubliceerd. Door uw verhaal in te dienen bij Dow Jones & Co., de uitgever van MarketWatch, begrijpt u en stemt u ermee in dat we uw verhaal, of versies ervan, mogen gebruiken in alle media en platforms, ook via derden.

De Moneyist betreurt het dat hij niet individueel op vragen kan antwoorden.

Meer van Quentin Fottrell:

‘Ik voel me gewend’: Mijn partner logeert 5 avonden per week bij mij, ook al heeft hij een eigen woning. Moet hij betalen voor nutsvoorzieningen en eten?

Moet ik $ 20.000 in contanten of aandelen beleggen? De aandelenmarkt is volatiel en de Fed verhoogde de rente (opnieuw).

‘Arme mensen zijn niet dom’: ik ben opgegroeid in armoede, verdiende $ 14 per uur en erfde $ 150.000. Dit is wat ik heb geleerd van mijn meevaller.Plaats een reactie