Het aandeel Credit Suisse daalt nadat de Zwitserse toezichthouder naar verluidt de opmerkingen van de voorzitter over uitstroom heeft onderzocht

laatste update: 03-2023


CSGN van Credit Suisse Group,
-7,15%
Het aandeel daalde dinsdagochtend met bijna 6% na een rapport van Reuters dat de Zwitserse financiële toezichthouder Finma de opmerkingen onderzoekt die de voorzitter van de bank, Axel Lehmann, in december maakte over de uitstroom bij de worstelende bankreus.

Finma evalueert of leidinggevenden zoals Lehmann wisten dat klanten geld bleven opnemen toen hij in media-interviews zei dat de uitstroom was gestabiliseerd, volgens het rapport, daarbij verwijzend naar twee mensen die bekend zijn met de zaak.

ADR’s in Credit Suisse CS,
-1,31%
daalde ook bijna 5% tijdens de premarket-handel op dinsdag.

Lehmann had de Financial Times begin december verteld dat na een sterke stijging in oktober de uitstroom “volledig was afgevlakt” en “gedeeltelijk was teruggedraaid”. De volgende dag vertelde hij Bloomberg News dat de opnames van klanten ‘in feite waren gestopt’.

Uit de laatste rapporten van Credit Suisse blijkt dat vermogende klanten in het vierde kwartaal meer dan 100 miljard dollar van de bank hebben gehaald, met tweederde van de netto-uitstroom in oktober, toen de bank te maken kreeg met intensief media-onderzoek over haar overlevingsvermogen. Maar de bank zei wel dat de uitstroom in november en december aanhield.

Lezen: Credit Suisse boekt een fors verlies van $ 1,51 miljard omdat klanten miljarden uit vermogensbeheer halen

Finma en Lehmann hebben geen commentaar gegeven op het verzoek van Reuters om commentaar. Credit Suisse vertelde MarketWatch dat het “geen commentaar geeft op speculatie”.

Plaats een reactie