Heidrick & Struggles (HSII) Q3-winst: niet langer bullish in 2022

laatste update: 12-2022


Dmitry Dzemidovich

Invoering

In juli 2022 schreef ik een bullish artikel over SA over het internationale executive search-bedrijf Heidrick & Struggles (NASDAQ:HSII) waarin ik zei dat het bedrijf er aanzienlijk ondergewaardeerd uitzag vanuit een fundamenteel punt van: gezien het feit dat het 2022 zou kunnen eindigen met een netto-inkomen van meer dan $ 80 miljoen.

Heidrick & Struggles heeft zojuist haar financiële resultaten voor het derde kwartaal van 2022 bekendgemaakt, en dit was opnieuw een sterk kwartaal. Op basis van constante wisselkoersen bedroeg de netto-omzet $ 265,8 miljoen, wat het de hoogste omzet in het derde kwartaal in de geschiedenis van het bedrijf maakt. Het gecorrigeerde netto-inkomen daalde echter met 9% op jaarbasis en de vooruitzichten voor het vierde kwartaal zien er zacht uit nu de markt vertraagt. Heidrick & Struggles verwacht het laatste kwartaal van 2022 af te sluiten met een omzet van $ 215 miljoen tot $ 235 miljoen. Over het algemeen ben ik niet langer optimistisch over het aandeel, aangezien de macro-economische omgeving snel verslechtert. Laten we eens kijken.

Overzicht van de financiële resultaten Q3 2022

Voor het geval je mijn vorige artikel over Heidrick & Struggles nog niet hebt gelezen, hier is een korte beschrijving van het bedrijf. Het bedrijf is betrokken bij het leveren van top-level senior executive search-diensten, voornamelijk op vaste basis en bedient momenteel meer dan 70% van de Fortune 1000-bedrijven. Heidrick & Struggles biedt ook consultancy en on-demand talentdiensten aan. Dit is een bedrijf met weinig activa en bijna geen kapitaaluitgaven. De inkomsten zijn verdubbeld in vergelijking met 2014 en dankzij schaalvoordelen heeft het bedrijf zijn gecorrigeerde bedrijfsresultaatmarge tot boven de 10% kunnen stijgen. Tijdens de COVID-19-pandemie was er echter een dip onder dit niveau.

Heidrick & Struggles aangepaste bedrijfsresultaatmarge

Heidrick & Struggles

Als we onze aandacht richten op de financiële resultaten van het derde kwartaal van 2022, denk ik dat ze sterk waren, aangezien de netto-omzet daalde met 3%, maar steeg met 1% bij constante wisselkoersen. Het gecorrigeerde nettoresultaat daalde echter met bijna 9% tot $ 20,5 miljoen, terwijl het totaalresultaat met meer dan 35% daalde tot $ 15,4 miljoen, voornamelijk als gevolg van ongunstige wisselkoersen.

Heidrick & Struggles Q3 belangrijkste financiële gegevens

Heidrick & Struggles

Heidrick & Struggles Q3 2022 resultatenrekening

Heidrick & Struggles

Het bedrijfsresultaat over het hele jaar bedroeg $ 92 miljoen, wat dicht bij de $ 98 miljoen ligt die voor het volledige jaar in 2021 werd behaald. Helaas voor investeerders onthulde Heidrick & Struggles in zijn winstoproep voor het derde kwartaal van 2022 dat er een vertraging van de markt begint te zien en de omzetprognose voor het vierde kwartaal ziet er teleurstellend uit. Het bedrijf verwacht voor dit kwartaal een omzet te boeken van $ 215 miljoen tot $ 235 miljoen. Ter vergelijking: de netto-omzet in het vierde kwartaal van 2021 bedroeg $ 285,5 miljoen.

Het lijkt erop dat er scheuren beginnen te ontstaan ​​in de executive search-activiteiten van het bedrijf. In het derde kwartaal van 2022 daalden de netto-inkomsten in elke regio en was er een aanzienlijke daling van de facturering in de technologie- en gezondheidszorgsegmenten. De aangepaste operationele marge in de executive search-business blijft voorlopig stabiel, maar dit zou in het vierde kwartaal kunnen veranderen.

Heidrick & Struggles inkomsten uit executive search

Heidrick & Struggles

Facturering van Heidrick & Struggles executive search

Heidrick & Struggles

De on-demand talentbusiness van Heidrick & Struggles was historisch gezien beter in het doorstaan ​​van economische neergang, maar het is onwaarschijnlijk dat dit veel verschil zal maken, aangezien de netto-omzet per kwartaal slechts ongeveer $ 23 miljoen bedraagt.

Heidrick & Struggles-omzet per segment

Heidrick & Struggles

Zoals u in de bovenstaande tabel kunt zien, zijn de inkomsten uit de adviesactiviteiten nog lager. Zeker, het groeit snel, en Heidrick & Struggles vermeldde in zijn Q3-winstoproep dat het blijft opereren in een omgeving met meer vraag vanwege een krappe arbeidsmarkt en een toenemende prioriteit bij opvolgingsplanning. Het probleem is echter dat dit bedrijf op dit moment niet winstgevend is. Over het algemeen is het zoeken van leidinggevenden het brood en de boter van het bedrijf.

Heidrick & Struggles adviseert bedrijfsinkomsten

Heidrick & Struggles

Onze aandacht richtend op de balans, sloot Heidrick & Struggles september 2022 af met $ 456 miljoen in contanten en verhandelbare effecten. Dit is het hoogste kassaldo van het bedrijf aan het einde van het derde kwartaal in zijn geschiedenis. Er zijn geen schulden maar houd er rekening mee dat een groot deel van de kaspositie is bestemd voor personeelsbonussen. Traditioneel wordt de kaspositie gedurende het jaar opgebouwd en Heidrick & Struggles keert de werknemersbonussen uit tijdens het eerste kwartaal.

Heidrick & Struggles kaspositie

Heidrick & Struggles

Exclusief de $ 345,3 miljoen opgebouwde bonusbetalingen, heeft Heidrick & Struggles op het moment van schrijven een ondernemingswaarde (EV) van $ 458 miljoen. De voor TTM aangepaste EBITDA is $ 142,5 miljoen, wat betekent dat het bedrijf op dit moment slechts 3,2x EV/EBITDA handelt. Natuurlijk lijkt dit laag, maar het bedrijf is kwetsbaar tijdens een recessie en het lijkt erop dat we ons momenteel in de beginfase van een sterke recessie bevinden. Volgens een onderzoek van KPMG onder 1.325 CEO’s tussen 12 juli en 24 augustus, denkt ongeveer 91% van de Amerikaanse CEO’s dat we de komende 12 maanden afstevenen op een recessie (dia 4 hier). Slechts 34% van hen gelooft dat het mild en kort zal zijn. Kijkend naar wat er gebeurde tijdens de Grote Recessie, boekte Heidrick & Struggles verliezen in 2009 en 2011 en het duurde een heel decennium voordat de inkomsten het niveau van 2008 herstelden. Over het algemeen ben ik bezorgd dat het aandeel in deze macro-economische omgeving in een waardeval zou kunnen veranderen.

Afhaalmaaltijden voor investeerders

Heidrick & Struggles boekte sterke inkomsten in het derde kwartaal van 2022, maar de executive search-activiteiten van het bedrijf beginnen de kneepjes van de uitdagende marktomstandigheden te voelen, aangezien de facturering in de technologie- en gezondheidszorgsegmenten aanzienlijk daalde. De vooruitzichten voor het laatste kwartaal van het jaar zien er teleurstellend uit en het lijkt erop dat veel Amerikaanse CEO’s in de nabije toekomst een lange en ernstige recessie verwachten.

Aangezien de financiële prestaties van Heidrick & Struggles in het verleden gevoelig zijn geweest voor de verandering van conjunctuurcycli, denk ik dat het voor risicomijdende beleggers het beste zou kunnen zijn om dit aandeel te vermijden. Heidrick & Struggles ziet er goedkoop uit, maar ik ben bang dat het een waardeval kan worden.

Plaats een reactie