Grondstoffenhandelaar Bunge verhoogt winstprognose voor het hele jaar in 2022

laatste update: 12-2022© Reuters. BESTANDSFOTO: De zon gaat onder achter graanliften in de Bunge Grain-faciliteit langs de Ohio-rivier in Owensboro, Kentucky, VS, 16 september 2017. REUTERS/Brian Snyder

(Reuters) – Handel in landbouwgrondstoffen Bunge (NYSE:) Ltd heeft woensdag zijn winstprognose voor het hele jaar verhoogd op basis van sterke prestaties in zijn activiteiten op het gebied van geraffineerde en speciale oliën, waardoor zijn aandelen met ongeveer 2% zijn gestegen.

Een krap aanbod en een sterke vraag hebben de prijzen van graan en oliezaden hoog gehouden sinds de Russische invasie van Oekraïne, wat gunstig is voor tussenpersonen in de toeleveringsketen zoals Bunge, die geld verdienen met het verwerken, verhandelen en verzenden van gewassen over de hele wereld.

“We investeren in onze kernactiviteiten op het gebied van oliezaden en in de groeimogelijkheden in speciale vetten en oliën, hernieuwbare grondstoffen en plantaardige eiwitten”, zei Chief Executive Officer Greg Heckman in een verklaring.

Bunge verwacht nu voor het hele jaar een winst van ten minste $ 13,50 per aandeel, vergeleken met de eerdere voorspelling van $ 12.

De nettowinst toe te schrijven aan Bunge daalde tot $ 380 miljoen, of $ 2,59 cent per aandeel, in het kwartaal eindigend op 30 september, van $ 653 miljoen, of $ 4,28 per aandeel, een jaar eerder, deels als gevolg van hogere energiekosten in Europa die de vraag kwetsen, en pandemiegerelateerde beperkingen.

Plaats een reactie