Grayscale presteert beter dan bitcoin, andere crypto’s

laatste update: 11-2022


De prijs van Grayscale Bitcoin Trust, die de bitcoin BTCUSD volgt,
+2,57%
marktprijs, is met name 7,31% gestegen in vergelijking met andere cryptocurrencies van vandaag.

“GBTC presteerde behoorlijk onder BTC tijdens de ineenstorting van de FTX, corrigeert nu die te veel gedumpte GBTC’s zodat ze overeenkomen, met andere woorden, de parallel werd vorige week verbroken en komt nu weer samen”, zegt Youwei Yang, hoofdeconoom bij BTCM , een cryptominingbedrijf, aan MarketWatch.

Vorige week ging de prijs van bitcoin van ongeveer $ 19.000 op 8 november naar ongeveer $ 16.000 aan het einde van de week nadat het nieuws van FTX, de crypto-uitwisseling onder leiding van Sam Bankman-Fried, naar buiten kwam. De prijs van bitcoin is momenteel $16.920. Evenzo bereikte de prijs van GBTC vorige week ook een recorddieptepunt, met een duik van 12,5% naar $ 10,55.

“Ik denk dat het antwoord simpel is. Ark Investment Management kocht 315.259 aandelen ter waarde van ongeveer $ 2,8 miljoen in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), de eerste aankoop van het bedrijf in bijna 18 maanden. De beslissing komt omdat de NAV-korting van Grayscale is gestegen tot meer dan 36%”, zegt Ryan Shea, crypto-econoom bij Trakx.

“De verhuizing weerspiegelt waarschijnlijk de wens om de blootstelling aan Bitcoin te vergroten, gebaseerd op de veronderstelling dat na het falen van de twee cryptobedrijven van Sam Bankman-Fried – Alameda Research en FTX – het ergste van de cryptowinter voorbij is en het kopen van Bitcoin met zo’n grote korting is de meest winstgevende manier om die vooringenomenheid tot uitdrukking te brengen.”

Plaats een reactie