Grant Wahl’s dood door ‘hartstilstand’ op het WK werpt een schaduw over het toernooi in 2023

laatste update: 02-2023


Grant Wahl, een bekende sportjournalist, die ter plekke verslag deed van het WK in Qatar, stierf op 48-jarige leeftijd aan wat medici ter plaatse omschrijven als een hartstilstand, terwijl hij verslag deed van een kwartfinalewedstrijd tussen Argentinië en Nederland op vrijdag, volgens rapporten.

In een verklaring laat op vrijdag zei de US Soccer Federation dat de hele Amerikaanse voetbalfamilie diepbedroefd is door zijn verlies.

Wahl werd beschouwd als een prominente voetbalschrijver die verslag deed van Amerikaans voetbal voor mannen en vrouwen, voordat Major League Soccer werd opgericht en meer dan twee decennia sportjournalist was.

Wahl’s plotselinge dood werd zaterdag bij de start van de kwartfinale tussen Engeland en Frankrijk erkend en veel vrienden en collega’s brachten eerbetoon aan de journalist.

The Wall Street Journal meldde dat Wahl verslag deed van zijn achtste WK voor mannen, en tijdens dit toernooi in Qatar had hij zich uitgesproken over de wetten van het land die homoseksualiteit verbieden, terwijl het zich voorbereidde om het toernooi te organiseren.

Bij de openingswedstrijd tussen Wales en de VS, eind november, zei Wahl dat hij kort werd vastgehouden toen hij het stadion binnenkwam omdat hij een ogenschijnlijk pro-LGBTQ-T-shirt droeg.

NBA-sterspeler LeBron James, over wie Wahl in 2002 een coverstory schreef voor Sports Illustrated, beschreef de journalist als iemand die een enorme impact had “op mij en mijn gezin”.

Wahl’s vrouw Celine Gounder getweet haar waardering voor steun binnen en buiten de voetbalgemeenschap. “Ik ben in shock.”Plaats een reactie