Goldman Sachs, Morgan Stanley, Roblox, Alibaba en meer

laatste update: 01-2023


Brendan McDermid | Reuters

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Goldman Sachs — Aandelen van de investeringsbank van Wall Street daalden meer dan 7% nadat het de ergste winstmislukking in tien jaar meldde. Goldman Sachs miste de schattingen van analisten voor zowel de top- als de bottom-line, waarbij de voorzieningen voor verliezen op leningen hoger uitkwamen dan verwacht.

Morgan Stanley— De bankaandelen stegen met 6% nadat het bedrijf een winst over het vierde kwartaal rapporteerde die de verwachtingen van Wall Street overtrof. De resultaten werden gestimuleerd door de recordomzet van de bank op het gebied van vermogensbeheer en de groei van haar handelsactiviteiten. CEO James Gorman zei dat hij meer vertrouwen heeft in de markten dan de rest van Wall Street, en ziet een terugkeer van het maken van deals zodra de Federal Reserve stopt met het verhogen van de rentetarieven.

Roblox – De aandelen van het videogamebedrijf stegen met bijna 13% nadat het statistiekenrapport van Roblox van december een solide groei liet zien voor gebruikers en boekingen. Het bedrijf zei dat het aantal dagelijkse actieve gebruikers jaar op jaar met 18% is gestegen, terwijl het aantal boekingen met 17% tot 20% is gestegen. Roblox en andere videogamebedrijven noemen inkomsten boekingen.

Ali Baba — De Chinese e-commercegigant daalde met ongeveer 1,6% nadat de Wall Street Journal meldde dat activistische investeerder Ryan Cohen een belang in het bedrijf had opgebouwd. Het rapport zei dat het belang van Cohen honderden miljoenen dollars waard was en dat hij op zoek is naar meer aandeleninkoop van Alibaba.

Reizigers — De verzekeringsaandelen kelderden meer dan 6% na het publiceren van voorlopige resultaten over het vierde kwartaal die niet voldeden aan de verwachtingen van Wall Street. Reizigers zeiden dat het meer catastrofeverliezen verwacht, daarbij verwijzend naar de impact van recente winterstormen.

Silvergate hoofdstad – De aandelen van de bank-naar-crypto-activiteiten stegen met meer dan 10%, ondanks de rapportering van zwakker dan verwachte financiële resultaten voor het vierde kwartaal. Het aandeel is sinds november aan het dalen en is dit jaar al met 18% gedaald nadat crypto-uitwisseling FTX, een Silvergate-klant, in een schandaal instortte.

caravan — Het aandeel steeg met meer dan 5% nadat de autodealer had aangekondigd een plan voor het behoud van belastingvorderingen te zullen aannemen, waardoor Carvana de beschikbaarheid van overgedragen netto operationele verliezen kan behouden.

Jaar — Aandelen daalden met 2,2% na Truist’s afwaardering van kopen naar houden. Het bedrijf zei dat het streaming-aandeel een volledige waardering heeft en de laagste zichtbaarheid onder peers.

Pfizer – Het aandeel daalde met 3,13% nadat Wells Fargo Pfizer had verlaagd tot een gelijk gewicht en zei dat het een Covid-reset nodig heeft om het aandeel weer te laten werken.

Bloomin’-merken — Aandelen daalden met 1,25% nadat ze door Gordon Haskett waren verlaagd om vast te houden. De analist noemde het steeds evenwichtiger risico/beloningsprofiel van het moederbedrijf Outback Steakhouse.

Snap – Het technologiebedrijf verloor bijna 5% nadat het door JMP Securities was gedegradeerd tot marktprestaties van marktprestaties, die de afnemende tijd die aan Snap werd besteed en de toegenomen concurrentie van Reels en YouTube-shorts aanhaalde.

Wereldwijde betalingen – De aandelen stegen met 3,2% nadat Morgan Stanley het bedrijf had geüpgraded om te kopen, waarbij hij zei dat de opkomende omgeving de gevestigde exploitanten zal bevoordelen en aandelen zal helpen winnen.

Kerk & Dwight – Church & Dwight stegen met 4,2% nadat Morgan Stanley aandelen van het bedrijf had opgewaardeerd om te kopen en zei dat een somber 2022 een aantrekkelijk instappunt vormde. Het bedrijf verwacht ook een scherpe ommekeer in de prestaties om de aandelen van het bedrijf in consumptiegoederen in 2023 een boost te geven.

Financiële Groep Burgers — Het bankaandeel daalde met 2,3% ondanks het feit dat het een solide kwartaal rapporteerde dat voldeed aan de verwachtingen van Wall Street.

– CNBC’s Carmen Reinicke, Yun Li, Jesse Pound, Alex Harring, Michelle Fox en Tanaya Macheel droegen bij aan rapportage

Plaats een reactie