Goldman Sachs begint midweek met het schrappen van duizenden banen – bronnen Door Reuters

laatste update: 01-2023©Reuters. FILE FOTO: Een zicht op de Goldman Sachs-kraam op de vloer van de New York Stock Exchange, 16 juli 2013. REUTERS/Brendan McDermid/File Photo

(Reuters) -Goldman Sachs Group zal vanaf woensdag beginnen met het schrappen van duizenden banen binnen het bedrijf, zeiden twee bronnen die bekend zijn met de verhuizing, terwijl het zich voorbereidt op een moeilijk economisch klimaat.

Het banenverlies zal naar verwachting iets meer dan 3.000 bedragen, zei een van de bronnen, maar het definitieve aantal moet nog worden bepaald.

De bronnen konden niet worden genoemd omdat de informatie nog niet openbaar was gemaakt. Goldman Sachs (NYSE:) weigerde commentaar te geven.

Bloomberg News meldde zondag dat Goldman ongeveer 3.200 posities zou schrappen. Goldman had aan het einde van het derde kwartaal 49.100 medewerkers in dienst, na een aanzienlijk aantal medewerkers tijdens de coronaviruspandemie.

De ontslagen zullen waarschijnlijk de meeste grote divisies van de banken treffen, maar zouden zich moeten concentreren op de investeringsbankdivisie van Goldman Sachs, aldus een van de bronnen. Institutionele banken hebben te maken gehad met een grote vertraging in zakelijke deals als gevolg van volatiele wereldwijde financiële markten.

Honderden banen zullen waarschijnlijk ook worden geschrapt uit de verlieslatende consumentenactiviteiten van Goldman Sachs nadat het de plannen voor zijn direct-to-consumer-eenheid Marcus terugschroefde, aldus de bronnen.

De kosten voor investeringsbankieren zijn in 2022 bijna gehalveerd, waarbij de banken wereldwijd $ 77 miljard hebben verdiend, vergeleken met $ 132,3 miljard een jaar eerder, zo bleek uit gegevens van Dealogic.

Volgens gegevens van Dealogic was de totale waarde van fusies en overnames wereldwijd op 20 december met 37% gedaald tot 3,66 biljoen dollar, na vorig jaar een recordhoogte van 5,9 biljoen dollar te hebben bereikt.

Banken hadden eind december 2022 voor $ 517 miljard aan equity capital markets (ECM) -transacties uitgevoerd, het laagste niveau sinds het begin van de jaren 2000 en een daling van 66% ten opzichte van de dealbonanza van 2021, volgens gegevens van Dealogic.

Plaats een reactie