GM stemt in met een loonsverhoging van 10% in de pick-upfabriek in Mexico

laatste update: 03-2023©Reuters. BESTANDSFOTO: Een zicht op de hoofdingang van de pick-upfabriek van General Motors terwijl arbeiders stemmen om een ​​nieuwe vakbond te kiezen in het kader van een arbeidshervorming die een nieuwe handelsovereenkomst met Canada en de Verenigde Staten ondersteunt, in Silao, Mexico, 1 februari 2022 REUTERS/Sergi

Door Daina Beth Solomon

MEXICO-STAD (Reuters) – De Amerikaanse autofabrikant General Motors (NYSE:) heeft ermee ingestemd de salarissen dit jaar met 10% te verhogen in zijn grootste fabriek in Mexico, zei de lokale vakbond maandag, wat een van de grootste recente verhogingen in de sector in Mexico oplevert .

De verhoging, in de pick-upfabriek van GM in de centrale stad Silao, wordt van kracht voor een jaar vanaf 25 maart en overtreft de deal van vorig jaar voor 8,5% loonsverhogingen, zei de Silao-vakbond SINTTIA.

“Dit overwint de tweecijferige barrière die in vele jaren niet is bereikt in de auto-industrie”, zei SINTTIA in een verklaring.

Het voegde eraan toe dat de bovenstaande inflatiestijging, evenals andere voordelen, werknemers zullen helpen hun koopkracht te herstellen.

GM reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Werknemers van GM’s Silao-fabriek kozen SINTTIA in februari 2022 nadat ze hun oude vakbondsafgevaardigden hadden afgezet, in de hoop dat de nieuwe vakbond zou strijden voor betere lonen en arbeidsvoorwaarden.

In andere recente salarisovereenkomsten in Mexico kwamen autofabrikanten overeen om het loon met 9,4% te verhogen bij Audi, 9% bij Volkswagen (ETR:) en 9% bij Nissan (OTC:) Motor Co Ltd.

Plaats een reactie