Givaudan zegt dat de winst in 2022 ondanks de uitdagingen is gestegen; verhoogt het dividend

laatste update: 02-2023


Givaudan SA zei woensdag dat de winst over het volledige jaar steeg met een solide groei in alle segmenten en regio’s, en verhoogde het jaarlijkse dividend.

Het Zwitserse smaak- en geurbedrijf GIVN,
+0,03%
boekte een nettowinst van 856 miljoen Zwitserse frank ($ 927,8 miljoen) voor het jaar vergeleken met CHF 821 miljoen een jaar eerder.

De winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie kwam uit op CHF 1,48 miljard, 0,4% lager dan vorig jaar, terwijl de omzet met 6,5% steeg tot CHF 7,12 miljard van CHF 6,68 miljard in 2021.

“In een zeer uitdagende werkomgeving, gedreven door hogere inputkosten en verstoringen van de inkomende toeleveringsketen, behield Givaudan een goed zakelijk momentum terwijl het zijn activiteiten en de wereldwijde uitgaande toeleveringsketen op een hoog niveau handhaafde om de groei van onze klanten te ondersteunen”, aldus het bedrijf.

De nettoschuld bedroeg aan het einde van het jaar CHF 4,53 miljard, vergeleken met CHF 4,39 miljard in 2021.

Givaudan zei ook dat het tijdens zijn volgende jaarlijkse algemene vergadering op 23 maart een dividend van CHF 67 per aandeel zou voorstellen. Dit zou een stijging van 1,5% ten opzichte van het jaar vertegenwoordigen.

Schrijf naar Giulia Petroni op giulia.petroni@wsj.com

Plaats een reactie