Ghanese voetballer Christian Atsu nog steeds vermist na aardbevingen in Turkije in 2023

laatste update: 03-2023


De Ghanese voetbalster Christian Atsu wordt nog steeds vermist na de aardbevingen die grote verwoestingen hebben aangericht in delen van Turkije en Syrië.

De voormalige ster van Chelsea, Newcastle en Everton speelt voor de Turkse Süper Lig-club Hatayspor in de stad Antakya in het zuiden van Turkije.

Eerder deze week kwamen berichten naar buiten dat Atsu uit het puin was gered. Zijn zaakwaarnemer Nana Sechere twitterde vervolgens dat de voetbalster nog steeds vermist was. “We moeten de verblijfplaats van Christian nog bevestigen”, schreef hij. “Zoals je je kunt voorstellen, blijft dit een verwoestende tijd voor zijn familie en we doen er alles aan om Christian te vinden.”

“Ik ben momenteel in Istanbul”, twitterde Sechere donderdag. “De situatie blijft hetzelfde, Christian Atsu is nog niet gevonden. Tenzij ik Christian zie of met hem spreek, heb ik geen verdere updates.

Gerelateerd: Voetbalster Christian Atsu ‘onder het puin’ na de aardbeving in Turkije, zegt het rapport. Ghana Football Association blijft ‘hoopvol op positief nieuws’.

De partner van de voetbalster, Marie-Claire Rupio, vertelde vrijdag aan BBC News dat de voetbalster nog steeds vermist wordt. ‘Ze weten waar het gebouw is en ze doen hun best om iedereen te redden’, zei ze. “En ze weten dat er nog steeds mensen onder het puin liggen, maar het probleem is dat ze niet over de benodigde apparatuur beschikken om ze eruit te krijgen. Hij wordt dus nog steeds vermist en we weten niet waar hij is.”

Rupio beschreef de pijn van het omgaan met de tegenstrijdige rapporten over Atsu die deze week naar voren zijn gekomen. “Het was nogal schokkend, zoals je je kunt voorstellen, als de club bevestigde dat hij was gevonden en levend en naar het ziekenhuis was gebracht, en 11 uur later moesten mijn kinderen het via de radio horen dat ze nog steeds niet” Ik weet niet waar hij is.’

Rupio en Atsu hebben volgens rapporten drie kinderen.

‘Ik bid nog steeds en geloof dat hij leeft’, voegde Rupio eraan toe.

Gerelateerd: Amazon doneert $ 500.000, Chobani CEO belooft tot $ 2 miljoen voor hulp bij aardbevingen in Turkije

De krachtige aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter deed maandagochtend grote delen van Turkije en Syrië op zijn grondvesten schudden en duizenden gebouwen stortten in. Een tweede aardbeving met een kracht van 7,5 op de schaal van Richter trof ook de regio, volgens de Wall Street Journal. Het dodental als gevolg van de aardbevingen is opgelopen tot 25.000.

Atsu vertegenwoordigde Ghana op het WK 2014 en werd verkozen tot speler van het toernooi tijdens de Africa Cup of Nations in 2015, waar Ghana tweede werd.

Plaats een reactie