General Electric, Salesforce, Alibaba en meer

laatste update: 01-2023


Cincinnati – Circa september 2021: General Electric Global Operations Center.

jetcityimage | iStock Redactie | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen in premarket-handel.

Algemeen ElektrischGE HealthCare-technologieën begint woensdag als een apart bedrijf te handelen op de S&P 500. GE maakte in 2021 plannen bekend om op te splitsen in drie bedrijven, zodat het zich kan concentreren op zijn luchtvaartactiviteiten. Het is van plan zijn energiesegment in 2024 af te splitsen. De aandelen van GE stegen met ongeveer 2% in premarket-handel.

Verkoopsteam — De aandelen van de cloudgigant stegen tijdens de vroege handel met ongeveer 2% nadat het bedrijf een herstructureringsplan aankondigde dat onder meer inhoudt dat het personeel met ongeveer 10% wordt ingekrompen en enkele kantoren worden gesloten.

Chinese ADR’s – De aandelen van in de VS genoteerde Chinese bedrijven stegen enorm nadat Ant Group toestemming had gekregen om zijn activiteiten op het gebied van consumentenfinanciering uit te breiden, als teken van vooruitgang bij het wegnemen van de zorgen van toezichthouders. Ali Babadat 33% van Ant bezit, en JD. com steeg meer dan 6% in de premarket. Pinduoduo voegde 4,5% toe.

Microsoft — Microsoft-aandelen daalden ongeveer 2% nadat UBS de technologiegigant had verlaagd van kopen naar neutraal. UBS uitte na een reeks veldcontroles bezorgdheid over de Azure- en Office-activiteiten van het bedrijf.

Corning — Corning kreeg een stijging van 2,5% nadat Credit Suisse de aandelen had geüpgraded om beter te presteren dan neutrale en hogere omzetschattingen, en merkte op dat tegenwind in 2023 zou kunnen veranderen in meewind.

Doel — De retailgigant verloor 1,3% nadat Wells Fargo het aandeel had verlaagd van overwogen naar gelijk gewicht. Het bedrijf zei dat de “vooruitzichten van Target zijn verslechterd” en dat het aandeel geen aantrekkelijke investering is te midden van bredere economische onzekerheid.

Merck — Het aandeel van Merck steeg ongeveer 1,7% nadat het door Bank of America was opgewaardeerd van neutraal naar kopen. Analisten noemden de consistente omzetstijging van het bedrijf, evenals de substantiële vooruitgang die het heeft geboekt bij het versterken van de positie van het kankergeneesmiddel Keytruda en het verzachten van de impact van wanneer het octrooi afloopt

Pfizer — De aandelen van de farmaceutische gigant daalden ongeveer 1,4% nadat ze door Bank of America waren verlaagd van kopen naar neutraal. Een van de redenen voor de oproep was de onzekerheid over de omvang van de omzetdaling voor zijn Covid-medicijnen, Comirnaty en Paxlovid.

JB Hunt Transportdiensten — De aandelen van het transport- en logistiekbedrijf daalden bijna 2% in de vroege handel nadat UBS de aandelen had verlaagd om te verkopen, voorspellend dat de inkomsten in 2023 vlak tot bescheiden zullen zijn en een “echte cyclische daling” zullen laten zien.

AstraZeneca — De farmaceutische gigant zag een stijging van 1,8% in zijn aandelen nadat het Europees Geneesmiddelenbureau zijn type II-variatieaanvraag voor de behandeling van een “niet-kleincellige longkanker” had gevalideerd.

Honingwel — De aandelen van Honeywell daalden met 1,8% in de premarket na een dubbele afwaardering door UBS om te verkopen van kopen. Het bedrijf zei dat aandelen een premie hebben en anticipeert op een vertraging van de bestellingen.

Tesla — Aandelen wonnen 1% in de premarket. Het aandeel daalde dinsdag met 12%, een dag nadat de fabrikant van elektrische voertuigen melding maakte van ontbrekende verwachtingen over de leverings- en productiecijfers in het vierde kwartaal.

– Michelle Fox, Alex Harring, Sarah Min, Michael Bloom en Fred Imbert van CNBC droegen bij aan rapportage

Plaats een reactie