Ga niet met pensioen met een puinhoop – organiseer uw pensioenrekeningen

laatste update: 12-2022


Na tientallen jaren van hard werken kan pensioen een zalige tijd zijn, maar zonder een beetje organisatie kan het ook overweldigend zijn.

Pensioentip van de week: Voordat u te ver met pensioen gaat, moet u inzicht krijgen in uw vermogen, uw uitgaven en op een gemakkelijke manier aanpassen wanneer dat nodig is – als u al met pensioen bent, verspil dan geen tijd meer.

Het eerste dat u moet doen, is een lijst maken van welke pensioenrekeningen of andere financiële rekeningen u heeft – vermeld de beleggingsonderneming of bank, het saldo en, als u kunt, een idee hebben van hoe dat geld wordt geïnvesteerd, als dat zo is. Als je getrouwd bent, maak dan kolommen voor wat er onder de naam van elke persoon staat, of waar rekeningen gemeenschappelijk kunnen zijn.

Houd daarnaast een budget – al is het maar een ruwe schatting – van wat u tijdens uw pensioen uitgeeft, inclusief huisvesting, nutsvoorzieningen, boodschappen, amusement, medicijnen, geschenken, belastingen enzovoort. U mag een budget niet religieus volgen, maar als u een mock-up heeft van wat uw uitgaven zijn, wordt het later in het leven een stuk gemakkelijker om uw persoonlijke cashflow te begrijpen.

Wilt u meer bruikbare tips voor uw pensioensparen? Lees MarketWatch’s ‘Pensioenhacks’‘ kolom’

Als je ambitieus bent, maak dan een vermogensoverzicht voor jezelf, waarin al je bezittingen (inclusief je huis, je auto, eventuele aandelen of kostbaarheden) en je verplichtingen (inclusief een hypotheek, autolening, studielening enzovoort) worden vermeld. U trekt uw verplichtingen af ​​van uw vermogen om uw totale vermogen te krijgen – hier is een manier om dat te berekenen.

Terwijl u alles samenvoegt, herinnert u zich misschien rekeningen die u helemaal vergeten was, zoals een 401 (k) van een werkgever waar u maar een paar jaar bij was, of een pensioenuitkering waar u mogelijk in aanmerking komt op basis van de vereisten van het bedrijf.

U kunt ook overwegen uw pensioenrekeningen te consolideren nadat u uw vermogen heeft bekeken. Te veel accounts kunnen verwarrend zijn, maar consolideer niet alleen om die reden. Breng het gemak van één account in evenwicht met andere overwegingen, zoals het saldo op elk account, de hoge of lage kosten binnen deze plannen, evenals beschikbare investeringsopties (niet alle 401 (k) en IRA-plannen worden gelijk gemaakt – de geweldige investering keuzes waartoe u toegang hebt bij bedrijf A, zijn niet noodzakelijkerwijs beschikbaar in een rollover IRA).

Zien: 4 simpele tips om je financiële leven te organiseren

Er is niet één juiste manier om uw documenten te ordenen – iedereen heeft een andere methode die hij verkiest. Maar probeer dit zo snel mogelijk te achterhalen en bewaar het op een veilige, beveiligde locatie. Sommige mensen kiezen ervoor om deze informatie op te slaan in een gecodeerde map op het bureaublad van hun computer, terwijl anderen de voorkeur geven aan een map. Vertel een vertrouwd persoon waar deze documenten te vinden zijn en hoe u deze kunt raadplegen, zodat in geval van nood aan uw wensen wordt voldaan en uw financiën op orde blijven.

En terwijl u bezig bent met het regelen van uw financiën, controleert u of u andere relevante documenten heeft, zoals een volmacht, zorgvolmacht en testament.

Plaats een reactie