Futures stijgen naarmate de focus verschuift naar tussentijdse verkiezingen

laatste update: 12-2022


2/2

© Reuters. BESTANDSFOTO: Handelaren werken op de vloer van de New York Stock Exchange (NYSE) in New York City, VS, 17 oktober 2022. REUTERS/Brendan McDermid

2/2

Door Shubham Batra en Amruta Khandekar

(Reuters) – De Amerikaanse aandelenindexfutures stegen maandag, zelfs toen Peking in het weekend opnieuw bevestigde dat het zich aan zijn strikte COVID-19-beperkingen zou houden, terwijl de focus van beleggers verschoof naar de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen van dinsdag die de controle over het Congres zullen bepalen.

Republikeinen hebben momentum gekregen in peilingen en analisten zien een gespleten regering, waarbij de GOP het Huis van Afgevaardigden en mogelijk de Senaat wint, als de waarschijnlijke uitkomst die de agenda van de Democratische president Joe Biden mogelijk in de weg staat.

“Een gesplitste regering is over het algemeen goed voor de aandelenmarkten, omdat dat een beetje een patstelling veroorzaakt bij bepaalde beleidswijzigingen”, zegt Daniela Hathorn, marktanalist bij Capital.com.

“Over het algemeen hebben we aandelen beter zien presteren na een gespleten regering, ik verwacht dat dat zo zal blijven.”

De Amerikaanse consumentenprijzen voor oktober worden donderdag bekendgemaakt. Economen verwachten dat de inflatie van de consumentenprijzen op jaarbasis zal vertragen tot 8,0% en dat de kerncijfers zullen dalen tot 6,5%.

Zowel de tussentijdse verkiezingen als de inflatie zullen waarschijnlijk belangrijke signalen geven voor Wall Street na een volatiele week die wordt gedomineerd door een gemengd banenrapport en agressieve opmerkingen van Fed-voorzitter Jerome Powell.

Minstens zeven Fed-functionarissen zullen deze week spreken, waarbij handelaren een kans van 69% op een renteverhoging van een half punt inprijzen volgende maand tot 4,25%-4,50%.

Alle drie de belangrijkste Amerikaanse aandelenindices bevinden zich in een bearmarktgebied, na hun vorige slotrecords.

De benchmark heeft tot nu toe bijna 20,9% verloren als gevolg van geopolitieke spanningen tussen Rusland en het Westen en de vrees dat agressieve beleidsverstrakking door de Fed een Amerikaanse recessie zou kunnen veroorzaken.

Om 06:37 uur ET stegen ze met 191 punten, of 0,59%, met 23,75 punten, of 0,63%, en met 71 punten, of 0,65%.

De , ook bekend als de angstmeter van Wall Street, steeg tot 25,32 punten per dag na het sluiten op het laagste punt sinds 13 september.

Apple Inc (NASDAQ:) daalde met 1% in premarket-handel nadat het bedrijf had gezegd dat het lagere leveringen van premium iPhone 14-modellen verwachtte dan eerder werd verwacht.

Meta Platforms Inc steeg met 3,3% na een rapport dat de Facebook (NASDAQ:)-moeder van plan was deze week met grootschalige ontslagen te beginnen die duizenden werknemers zullen treffen.

In de VS genoteerde aandelen van Chinese bedrijven JD (NASDAQ:). Com Inc, Ali Baba (NYSE:) Group Holding Ltd en Baidu Inc (NASDAQ:) stegen tussen 1,6% en 2,8%, ondanks de herbevestiging van Peking van zijn strikte COVID-19-beleid in het weekend.

Digital World Acquisition Corp steeg 33,2% toen de voormalige Amerikaanse president Donald Trump zinspeelde op een ander bod op het Witte Huis. Het bedrijf met blanco cheques heeft ermee ingestemd om de social-media-startup Trump Media & Technology Group Corp openbaar te maken.

Plaats een reactie