Futures gedempt voorafgaand aan belangrijke inflatiegegevens door Reuters

laatste update: 02-2023©Reuters. Handelaren werken op de handelsvloer van de New York Stock Exchange (NYSE) in New York City, VS, 5 januari 2023. REUTERS/Andrew Kelly

(Reuters) – De futures op de Amerikaanse aandelenindex waren donderdag gematigd in de aanloop naar de langverwachte inflatiecijfers van december die meer aanwijzingen zouden geven over het pad van monetaire verkrapping door de Federal Reserve.

Het inflatierapport, dat om 8.30 uur ET (1330 GMT) wordt verwacht, zal naar verwachting laten zien dat de Amerikaanse consumentenprijzen in december met 6,5% jaar-op-jaar zijn gestegen, na een stijging van 7,1% in november.

Het kerninflatiecijfer, exclusief prijzen van volatiele items zoals voedsel en brandstof, zal naar verwachting in december matigen tot 5,7% ten opzichte van 6,0% een maand geleden.

“De golf van uitbundigheid die door de markten golft, lijkt zijn hoogtepunt te hebben bereikt nu beleggers wat voorzichtiger worden in afwachting van een momentopname van de inflatie in de VS”, zegt Susannah Streeter, senior beleggings- en marktanalist bij Hargreaves Lansdown.

“De verwachting dat CPI-gegevens voor december zullen aantonen dat de prijsspiraal verder naar beneden komt vanaf de piek, wekte de hoop dat beleidsmakers terughoudendheid zullen betrachten bij verdere renteverhogingen en zelfs de tarieven tegen het einde van het jaar zouden kunnen verlagen.”

De belangrijkste indices van Wall Street eindigden woensdag scherp hoger, aangevoerd door grote technologieaandelen, waarbij de en Nasdaq elk meer dan 1% wonnen.

Hernieuwd optimisme dat de Amerikaanse centrale bank haar agressieve beleid spoedig zou kunnen versoepelen na zeven renteverhogingen in 2022, heeft de markt in recente sessies een boost gegeven, ook al herhaalden sommige Fed-functionarissen hun focus op het onder controle krijgen van de inflatie.

Geldmarktdeelnemers zien een kans van 75% dat de Fed de referentierente in februari met 25 basispunten zal verhogen tot 4,50%-4,75%, en verwachten dat de eindrente in juni 4,94% zal bedragen.

Beleggers zullen donderdag wekelijkse werkloosheidscijfers volgen om de sterkte van de Amerikaanse arbeidsmarkt te beoordelen, terwijl ook commentaar van een aantal Fed-functionarissen wordt verwacht.

Deze week markeert het begin van het kwartaalcijferseizoen, met grote banken die naar verwachting lagere winsten zullen rapporteren, terwijl de algemene S&P 500-winsten naar verwachting op jaarbasis zullen dalen, aldus Refinitiv.

Om 5:49 uur ET waren we 1 punt gestegen, 0,5 punt of 0,01% gedaald en 11 punten of 0,1% gedaald.

Bed Bath & Beyond Inc (NASDAQ:) steeg 20,9% in premarket-handel, na drie opeenvolgende sessies te zijn gestegen, ondanks sombere kwartaalresultaten.

Netflix Inc (NASDAQ:) won 1,6% toen Jefferies de rating van de aandelen van het bedrijf verhoogde naar “kopen”.

Plaats een reactie