FTX heeft via verwante entiteiten 2,2 miljard dollar overgemaakt aan Bankman-Fried, zeggen nieuwe managers tegen Reuters©Reuters. FILE FOTO: Voormalig FTX Chief Executive Sam Bankman-Fried, die wordt beschuldigd van fraude vanwege de ineenstorting van de failliete cryptocurrency-uitwisseling, verlaat de federale rechtbank van Manhattan in New York City, VS op 16 februari 2023. REUTERS/Eduardo Munoz

(Reuters) – De failliete cryptocurrency-uitwisseling FTX heeft via verwante entiteiten ongeveer $ 2,2 miljard overgemaakt aan de oprichter van het bedrijf, Sam Bankman-Fried, aldus het nieuwe management van het bedrijf.

In totaal werd meer dan $ 3,2 miljard overgemaakt via betalingen en leningen aan oprichters van het bedrijf en belangrijke werknemers, zei FTX woensdag in een verklaring.

Deze betalingen werden voornamelijk gedaan door het hedgefonds Alameda Research, zei FTX, eraan toevoegend dat het deze onthullingen deed door schema’s en overzichten van financiële zaken in te dienen bij de faillissementsrechtbank.

De crypto-uitwisseling zei dat de overdrachten niet meer dan $ 240 miljoen omvatten die is uitgegeven om luxe onroerend goed op de Bahama’s te kopen, politieke en liefdadigheidsdonaties die rechtstreeks door de FTX-debiteuren zijn gedaan, en substantiële overdrachten aan niet-debiteureneenheden in de Bahama’s en andere rechtsgebieden.

Een advocaat van Bankman-Fried weigerde commentaar te geven.

FTX vroeg in november faillissementsbescherming aan en zei dat het klanten die geld op de beurs hadden gestort niet volledig kon terugbetalen. De nieuwe CEO van FTX, John Ray, heeft gezegd dat zijn topprioriteit het recupereren van activa was om FTX-klanten terug te betalen.

Aanklagers hebben Bankman-Fried, 31, aangeklaagd voor het stelen van miljarden dollars aan FTX-gelden van klanten om verliezen bij Alameda Research te dichten, en het doen van tientallen miljoenen dollars aan illegale politieke donaties om invloed te kopen in Washington, DC

Hij ontkent wangedrag en vecht om uit de gevangenis te blijven in afwachting van zijn geplande fraudeproces op 2 oktober.

Plaats een reactie