FTC zal waarschijnlijk een rechtszaak aanspannen om het bod van Microsoft op Activision -Politico By Reuters te blokkeren

laatste update: 12-2022©Reuters. FILE PHOTO: Het Microsoft-logo is te zien op een smartphone die op het weergegeven Activision Blizzard-logo is geplaatst in deze illustratie, gemaakt op 18 januari 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

(Reuters) – De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) zal waarschijnlijk een antitrustrechtzaak aanspannen om te blokkeren Microsoft Corp (NASDAQ:)’s overnamebod van $ 69 miljard op videogame-uitgever Activision Blizzard Inc (NASDAQ:), meldde Politico woensdag, daarbij verwijzend naar mensen die bekend zijn met de zaak.

Een rechtszaak om de deal aan te vechten is niet gegarandeerd, en de vier commissarissen van de FTC moeten nog een klacht wegstemmen of advocaten van de bedrijven ontmoeten, aldus het rapport, eraan toevoegend dat de FTC-medewerkers die de deal beoordelen sceptisch staan ​​​​tegenover de argumenten van de bedrijven.

De FTC reageerde niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar van Reuters.

“We zijn vastbesloten om samen te blijven werken met toezichthouders over de hele wereld om de transactie door te laten gaan, maar zullen niet aarzelen om te vechten om de transactie te verdedigen als dat nodig is”, aldus een woordvoerder van Activision Blizzard. Elke suggestie dat de transactie zou kunnen leiden tot concurrentieverstorende effecten is “volstrekt absurd”, voegde de woordvoerder eraan toe.

Aandelen van Activision daalden ongeveer 2% in verlengde handel na 1% hoger te zijn gesloten.

Microsoft, maker van de Xbox-gameconsole, kondigde in januari de deal aan om Activision, de maker van “Call of Duty”- en “Candy Crush”-games, te kopen in de grootste game-industrie-deal in de geschiedenis toen wereldwijde technologiereuzen hun aanspraken op een virtuele toekomst.

Microsoft zet in op de overname om beter te kunnen concurreren met videogameleiders Tencent en Sony (NYSE:).

De deal wordt ook buiten de VS onder de loep genomen. De EU opende eerder deze maand een grootschalig onderzoek. De EU-mededingingshandhaver zei dat het tegen 23 maart 2023 zou beslissen of de deal wordt goedgekeurd of geblokkeerd.

De Britse antitrustwaakhond zei in september dat het een grootschalig onderzoek zou lanceren.

De overname kan de industrie schade berokkenen als Microsoft weigert rivalen toegang te geven tot de bestverkochte games van Activision, aldus de Britse antitrustregulator.

De deal heeft kritiek gekregen van Sony, maker van de Playstation-console, daarbij verwijzend naar de controle van Microsoft over games als “Call of Duty”.

“Sony, als marktleider, zegt zich zorgen te maken over ‘Call of Duty’, maar we hebben gezegd dat we vastbesloten zijn om dezelfde game op dezelfde dag beschikbaar te maken voor zowel Xbox als PlayStation,” Microsoft President en Vice Chair Brad Smit heeft gezegd.

Een woordvoerder van Microsoft zei: “We zijn bereid om tegemoet te komen aan de zorgen van toezichthouders, waaronder de FTC, en Sony om ervoor te zorgen dat de deal met vertrouwen wordt gesloten. We zullen Sony en Tencent nog steeds op de markt volgen nadat de deal is gesloten, en samen Activision en Xbox zullen gamers en ontwikkelaars ten goede komen en de industrie competitiever maken.”

Plaats een reactie