FRC, JPM, SOFI en meer

laatste update: 05-2023


Een weergave van het logo van de First Republic Bank op de locatie aan Park Avenue, in New York City, 10 maart 2023.

David Dee Delgado | Reuters

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen voor de bel:

Bank van de Eerste Republiek, JPMorgan Chase — De aandelen van First Republic werden tijdens de premarket-handel stopgezet nadat ze met meer dan 45% waren gedaald. De verhuizing komt nadat JPMorgan de controle over First Republic overnam nadat de belegerde bank was overgenomen door toezichthouders. JPMorgan Chase voegde 3,6% toe in de premarket.

SPDR S&P Regional Banking ETF — Het regionale bankfonds daalde met 0,4% in premarket-handel toen beleggers reageerden op het falen van First Republic. Die bank had vanaf vrijdag een weging van minder dan 0,15% in het fonds. Van andere regionale banken was PacWest een van de grootste dalers, met een daling van meer dan 5%.

Noorse cruiselijn — Het aandeel cruisemaatschappijen steeg met 3% nadat Norwegian Cruise Line Holdings de verwachtingen voor het eerste kwartaal overtrof op het gebied van top en bottom line. Het bedrijf rapporteerde een aangepast verlies per aandeel van 30 cent, kleiner dan het verwachte verlies van 41 cent, volgens consensusschattingen van Refinitiv. Het boekte een omzet van $ 1,82 miljard, meer dan de verwachte $ 1,75 miljard.

Algemene motoren — De autogigant zag zijn aandeel bijna 3% stijgen in premarket nadat Morgan Stanley GM had opgewaardeerd van gelijk gewicht naar overgewicht. De analist van het Wall Street-bedrijf, Adam Jonas, zei dat de aandelen van GM oververkocht zijn. Het aandeel is tot nu toe met 2% gedaald, ondanks recente sterke winsten.

Exxon Mobil — De aandelen daalden met 1,5% nadat Goldman Sachs de oliegigant had verlaagd van kopen naar neutraal, omdat hij zei dat de meerjarige run zou kunnen afkoelen. Op vrijdag steeg het aandeel met 1,3% nadat het bedrijf zei een recordwinst in het eerste kwartaal te hebben behaald.

SoFi-technologieën — SoFi Technologies steeg met 6% nadat de kwartaalresultaten van het bedrijf de verwachtingen overtroffen. De herfinancieringsfirma voor studieleningen rapporteerde een verlies van 5 cent per aandeel op een omzet van $ 460,16 miljoen. Door Refinitiv geraadpleegde analisten rekenden op een verlies per aandeel van 7 cent op een omzet van $441 miljoen.

OP Halfgeleider — Het halfgeleideraandeel steeg met 1,2%, vooruitlopend op het winstrapport over het eerste kwartaal van het bedrijf later op maandag. Door Refinitiv geraadpleegde analisten verwachten een winst van $1,09 per aandeel op een omzet van $1,93 miljard.

– Alex Harring, Yun Li en Jesse Pound van CNBC droegen bij aan rapportage.

Plaats een reactie