FL, DKS, CTLT, OXY en meer

laatste update: 05-2023


Bewegwijzering van Foot Locker Inc. hangt in de etalage van een winkel in New York, VS

Michaël Nagel | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel op vrijdag.

Bloei energie — Het aandeel schone energie steeg met 5,1% na een upgrade naar overwogen van neutraal door JPMorgan. De bank zei dat er een koopmogelijkheid is na een recente uitverkoop.

Voet Locker — De schoenenretailer verloor 25,7% nadat het tijdens het fiscale eerste kwartaal zowel de top als de bottom line miste. Het bedrijf verlaagde ook zijn vooruitzichten voor het volledige jaar, daarbij verwijzend naar een “moeilijke macro-economische situatie”. Dick’s sportartikelen volgde Foot Locker lager en verloor 6,5%.

Occidental Petroleum — De aandelen van de in Houston gevestigde olie- en gasproducent stegen met bijna 2%. Berkshire Hathaway van Warren Buffett kocht op elk van de laatste zes handelsdagen meer aandelen, waardoor het belang toenam tot 24,4%. Buffett heeft de mogelijkheid uitgesloten om de volledige controle over Occidental over te nemen.

Disney — Het mediaconglomeraat daalde tijdens de middaghandel bijna 2% nadat Macquarie Research de aandelen naar neutraal had verlaagd van outperform. “We waarderen nog steeds het vermogen van Disney om succesvol te transformeren naar
een DTC-eerste streamingbedrijf in de loop van de tijd, maar zie nu meer tussentijdse onzekerheden”, schreef Macquarie.

catalent — De medicijnfabrikant steeg 14,4% op de middag nadat het bedrijf een zakelijke update had gedeeld. CEO Alessandro Maselli zei tijdens een gesprek dat het bedrijf denkt “voldoende service te kunnen verlenen [customers’] vraag.” Het bedrijf heeft dit jaar op verschillende productielocaties te maken gehad met problemen.

vergezocht — Het e-commercebedrijf voegde 17,6% toe tijdens de middaghandel nadat Farfetch een omzetstijging voor het eerste kwartaal rapporteerde. Farfetch rapporteerde $ 556 miljoen tegen een prognose van Refinitiv van $ 513 miljoen door analisten.

Westerse Alliantie, PacWest – aandelen van de regionale banken daalden elk met meer dan 4%, wat een deel van hun scherpe winsten van deze week teruggaf. Ondanks de verliezen zijn Western Alliance en PacWest nog steeds meer dan 20% gestegen.

– Hakyung Kim, Alex Harring, Yun Li en Sarah Min van CNBC droegen bij aan rapportage

Plaats een reactie