Five Below-aandelen dalen op basis van prognoses, terwijl de detailhandelaar neigt naar duurdere goederen

laatste update: 03-2023


De aandelen van Five Below Inc. daalden woensdag in de handel na sluitingstijd, nadat de op tieners gerichte discountretailer een vooruitzichten voor het hele jaar had aangeboden die Wall Street teleurstelden, omdat vrees voor de economie prognoses bemoeilijkt.

Toch zei de winkelketen – die speelgoed, woonaccessoires, opgezette beeldjes en sommige technische artikelen verkoopt, die over het algemeen minder dan $ 5 kosten – van plan te zijn dit jaar meer winkels te openen. En het zei dat het van plan is om meer van zijn winkels in het algemeen uit te rusten met een sectie die dingen verkoopt die duurder zijn dan $ 5, genaamd Five Beyond.

Vijf onder VIJF,
+0,17%
zei dat het een jaaromzet verwachtte van $ 3,49 miljard tot $ 3,59 miljard, met het middelpunt onder de verwachtingen van FactSet voor $ 3,58 miljard. Leidinggevenden zeiden dat ze verwachtten dat het bedrijf tussen $ 5,25 en $ 5,76 per aandeel zou verdienen; het middelpunt van die voorspelling lag ook onder de schattingen van FactSet voor $ 5,65 per aandeel.

Five Below voorspelt een omzetgroei in dezelfde winkel voor het hele jaar van 1% tot 4%, vergeleken met de schattingen van Wall Street voor een winst van 2,8%.

“We bieden een reeks potentiële resultaten die de onzekerheid van de macro-economische en consumentenomgeving weerspiegelen”, zei financieel directeur Kenneth Bull tijdens de winstoproep van het bedrijf.

Voor het eerste kwartaal zei Five Below dat het een omzet verwachtte van $ 723 miljoen tot $ 735 miljoen en een omzetstijging in dezelfde winkel van 2,5% tot 4%. De verkoopprognose voor dezelfde winkel was met 2,4% boven verwachting, maar het middelpunt van de verkoopprognose lag onder de prognose van FactSet voor $ 731 miljoen. De winstprognose per aandeel van Five Below, tussen 59 cent en 65 cent, lag 69 cent onder de schattingen.

De aandelen daalden na uren met 4,1%.

Five Below, wiens fortuin kan hangen aan de stijgende en dalende populariteit van speelgoed zoals fidget-spinners en Squishmallow-knuffels, rapporteerde inkomsten omdat andere detailhandelaren de prijzen van speelgoed hebben verlaagd, nadat het enthousiasme ervoor op het hoogtepunt van de pandemie was afgenomen. Hasbro Inc. HEEFT,
+0,40%
heeft medewerkers ontslagen. Beleggers zijn op dezelfde manier verzuurd op Mattel Inc. MAT,
-1,72%.

Chief Executive Joel Anderson van Five Below zei woensdag in een verklaring dat de voorraden van de keten, jaar op jaar met 16% gestegen, nog steeds “gezond” zijn. En hij zei dat het bedrijf van plan was om tijdens het fiscale jaar van het bedrijf 200 nieuwe winkels te openen en 400 winkels om te bouwen naar het nieuwe Five Beyond-formaat. Hij zei ook dat de keten het komende jaar nieuwe categorieën zal uitrollen.

Tijdens het telefoongesprek op woensdag zei het management dat er geen “gevoeligheid” of pushback was geweest voor de duurdere of goedkopere items. Ze zeiden ook dat ze zaken als oorpiercings en heliumballonnen uitbreidden naar meer winkels.

Voor het vierde kwartaal rapporteerde Five Below een nettowinst van $ 171,3 miljoen, of $ 3,07 per aandeel, vergeleken met $ 140,2 miljoen, of $ 2,49 per aandeel, in het vierde kwartaal van het boekjaar 2021 van het bedrijf. De omzet steeg met 12,7% tot $ 1,12 miljard, vergeleken met $ 996,3 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet in dezelfde winkel steeg met 1,9%.

Analisten geraadpleegd door FactSet verwachtten een winst van $ 3,06 per aandeel, op een omzet van $ 1,11 miljard en een omzetgroei in dezelfde winkel van 0,9%.

Plaats een reactie