First Republic, Signet Juweliers, Snap en meer

laatste update: 03-2023


Een klant loopt op 13 maart 2023 langs een geldautomaat buiten een filiaal van de First Republic Bank in Manhattan Beach, Californië.

Patrick T. Fallon | AFP | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Bank van de Eerste Republiek De aandelen van First Republic maakten eerdere verliezen goed en stegen uiteindelijk met ongeveer 22%. Bronnen vertelden David Faber van CNBC dat een groep grote financiële instellingen, waaronder Goldman Sachs en Citigroup, in gesprek was om ongeveer 20 miljard dollar in de neergeslagen regio te storten.

Credit Suisse-groep De in de VS genoteerde aandelen van de Zwitserse bank stegen met 2,5% nadat ze aankondigde tot 50 miljard Zwitserse frank ($ 54 miljard) te zullen lenen van de Zwitserse Nationale Bank. Het aandeel komt woensdag uit een volatiele handelssessie, waarin het 13,9% verloor nadat de Saoedische Nationale Bank, de grootste investeerder, zei dat het geen aanvullende financiering zou kunnen verstrekken.

UiPath Het aandeel steeg met 17,5% nadat het automatiseringssoftwarebedrijf een gecorrigeerde winst per aandeel van 15 cent voor het vierde kwartaal rapporteerde, waarmee het de schatting van StreetAccount van 6 cent per aandeel overtrof. Ook de omzet overtrof de verwachtingen. Na de resultaten werd UiPath opgewaardeerd door Canaccord Genuity om uit de wacht te kopen.

Zegel Juweliers De aandelen van de juwelier stegen met 13% nadat het bedrijf winst en omzet voor het vierde kwartaal boekte die hoger waren dan de schattingen van analisten. Signet rapporteerde ook marges die boven de consensus lagen en zei dat het zijn terugkoop met $ 263 miljoen verhoogde.

Snap De Snapchat-operator steeg ’s middags meer dan 6% nadat Reuters meldde dat het Comité voor Buitenlandse Investeringen in de Verenigde Staten eiste dat het Chinese ByteDance zijn belang in TikTok zou verkopen. Een apart rapport van Bloomberg zei dat TikTok overweegt zich af te splitsen van ByteDance als een deal met de VS mislukt.

Voet Locker De atletische schoenenretailer zag zijn aandelen met ongeveer 5% stijgen nadat Telsey Advisory het aandeel had geüpgraded om beter te presteren en zei dat het enige voordelen verwacht van een diepere focus op producten, merkpartnerschappen, voetafdruk in de detailhandel en investeringen in e-commerce.

Adobe De softwaremaker zag zijn aandeel met bijna 5% stijgen nadat het bedrijf fiscale resultaten voor het eerste kwartaal rapporteerde die hoger waren dan de schattingen van Wall Street. Adobe verhoogde ook zijn prognoses voor inkomsten en netto nieuwe terugkerende inkomsten uit zijn Digital Media-activiteiten voor het volledige jaar.

Progressief De aandelen van de verzekeringsmaatschappij stegen met 4% na een upgrade door Wells Fargo van onderwogen naar overwogen. Wells zei dat het bedrijf defensieve eigenschappen heeft in een moeilijke macro-economische omgeving.

Motorola-oplossingen Het bedrijf voor telecommunicatieapparatuur won 3% na een upgrade door JPMorgan van neutraal naar overwogen. De firma Wall Street zei dat het aandeel is gedaald tot niveaus die aantrekkelijk zijn.

Westerse aardolie Het olieaandeel steeg met ongeveer 2% en presteerde beter dan de S&P 500-energiesector nadat Warren Buffett’s Berkshire Hathaway 7,9 miljoen aandelen van het bedrijf had veroverd. De gemiddelde prijs voor de aankopen van maandag tot en met woensdag was $ 59,17, in totaal $ 466,7 miljoen. Berkshire bezit nu 23,1% van Occidental.

LivePersoon Het kunstmatige-intelligentiebedrijf zag zijn aandelen met meer dan 50% kelderen na het boeken van zwakkere inkomsten voor het vierde kwartaal en het uitbrengen van jaarverwachtingen die onder de prognoses van Wall Street vielen. Het management noemde een uitdagende macro-achtergrond voor wrijving in de verkoopcyclus.

– Michelle Fox, Jesse Pound, Sarah Min en Hakyung Kim van CNBC droegen bij aan de rapportage

Plaats een reactie