First Citizens in gesprek om Silicon Valley Bank over te nemen©Reuters. BESTANDSFOTO: Vernietigd SVB-logo (Silicon Valley Bank) en Amerikaanse vlag zijn te zien op deze illustratie, gemaakt op 13 maart 2023. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

(Reuters) – First Citizens BancShares Inc evalueert een bod op Silicon Valley Bank, meldde Bloomberg News zaterdag, daarbij verwijzend naar mensen die bekend zijn met de zaak.

Ten minste één andere vrijer overweegt de ingestorte geldschieter serieus, aldus het rapport.

SVB en First Citizens hebben buiten kantooruren niet onmiddellijk gereageerd op het verzoek van Reuters om commentaar.

Reuters meldde eerder deze week dat de Federal Deposit Insurance Corp banken had gevraagd die geïnteresseerd waren in de overname van Silicon Valley Bank en handtekeningbank (NASDAQ:) om vóór 17 maart biedingen in te dienen.

De veilingen volgden op de overname door de FDIC van Silicon Valley Bank afgelopen vrijdag en Signature Bank op zondag, toen de ineenstorting van de twee middelgrote kredietverstrekkers in de VS de wereldwijde financiële markten deed vrezen voor besmetting.

Dit wordt de tweede poging van de FDIC om SVB te verkopen na een mislukte poging een week geleden. De FDIC had investeringsbank Piper Sandler Cos aangetrokken om een ​​nieuwe veiling uit te voeren, vertelden de bronnen aan Reuters.

Plaats een reactie