Financieel onafhankelijk zonder beleggen, kan dat?

laatste update: 11-2023


Wanneer we het hebben over Financiële vrijheid / Financiële onafhankelijkheid / FIRE, gaat het vaak over beleggen om dit te bereiken. Toch zijn er ook andere manieren om dit voor elkaar te krijgen. Daar in deze video meer over.

Artikel over onze veranderde FIRE plannen:

Artikel met meer info:

Mijn favo broker:

TIMESTAMPS
00:00 Intro
01:00 Methode 1
05:26 Methode 2
06:32 Methode 3
07:45 Waarom toch wel beleggen?
09:30 Persoonlijk: ook vastgoed in de toekomst?

MIJN ONLINE CURSUS
🚀 Succesvol beleggen in ETFs – Leer van A tot Z alles over ETFs en hoe je erin kunt beleggen –

WORD EEN VRIEND
🌍 Website/Blog –
💌 Meld je aan voor de wekelijkse mail –
📸 Instagram –

LIKE, SUBSCRIBE & MELD JE AAN
Vind je deze video leuk en leerzaam? Doe dan vooral even een duimpje omhoog 👍 (THANKS!!). Wil je op de hoogte blijven? Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal😃. Meer financiële tips ontvangen? Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief via: 👈

WIE IK BEN
Hi! Ik ben Saska en ben een finance nerd (en monkey). Ik hou ervan me te verdiepen in financiële vraagstukken waarbij ik met name kijk naar mijn persoonlijke financiën. Ik heb MSc International Financial Management & MSc International Economics & Business gestudeerd in Groningen maar ben geen professioneel adviseur. Ik hoop je te kunnen inspireren met mijn video’s en je te helpen op weg naar financiële vrijheid en in de wondere wereld van beleggen.

KOM IN CONTACT
Heb je een vraag of wil je graag in contact komen? Ik vind het leuk van je te horen. Je kunt naast reageren in de comments me een berichtje sturen via instagram daar reageer ik doorgaans het snelst op. Is het bericht wat langer, dan kun je me ook mailen via saska@financemonkey.nl. Ik doe m’n best om op iedereen te reageren, maar door de vele berichten lukt dat helaas niet altijd… 😭

DISCLAIMER
De informatie in deze video is van algemene aard en houdt geen rekening met je persoonlijke omstandigheden, financiële behoeftes en doelen. Ik ben geen persoonlijk professioneel adviseur. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt. Voordat je keuzes maakt gebaseerd op informatie in deze video moet je zelf beslissen of deze informatie, het genoemde product of de strategie op jou van toepassing is en in lijn ligt met je financiële situatie, behoeftes en doelen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de schade geleden door opvolging van adviezen of informatie in deze video. Ik raad je aan onafhankelijk financieel advies in te winnen en financiële voorwaarden en bijsluiters te lezen van de relevante producten voordat je financiële producten aanschaft of belangrijke financiële besluiten maakt. Lees voor meer informatie ook de disclaimer op mijn blog: www.financemonkey.nl/disclaimer

THANKS!
Bovenstaande links kunnen referral links zijn, als je via deze links iets bestelt krijg ik een kleine commissie. Dit helpt me met het maken van deze video’s, dus dat waardeer ik zeer! Dankjewel 🙂

4 gedachten over “Financieel onafhankelijk zonder beleggen, kan dat?”

  1. Hoi Saska, Ik heb toch wat moeite met de term FIRE. Hoe financieel onafhankelijk ben je daadwerkelijk? Ben je dan niet overgeleverd aan de grillen van de politiek? Als je straks 50 bent en het politieke landschap is veranderd en de belasting voor de "rijken" wordt enorm verhoogd hoe onafhankelijk ben je dan nog? We zien het al in de VS. Belastingen lopen op, inflatie loopt op. Stel je voor dat je je geld in vastgoed hebt belegd en dat zijn winkelpanden en dan kom Covid. Hoe ga je daar mee om als die leeg komen te staan en je mag of je kan ze niet ombouwen naar woningen. Jouw persoonlijke waarde op de arbeidsmarkt is op dit moment voornamelijk gekoppeld aan het feit dat je veel actuele kennis hebt. Hoe is dat straks als je 10+ jaar uit het arbeidsproces bent, je een paar kleine kinderen hebt rondlopen en dus niet 40 uur meer kan gaan werken? Ben je dan niet gewoon te duur om de WC's schoon te maken? Die 4% regel klinkt leuk maar resultaten behaalt in het verleden….

  2. Jouw kanaal gaat heel hard groeien!
    Waardevolle informatie.

Reacties zijn gesloten.