FINANCIEEL ONAFHANKELIJK WORDEN DOOR DE FIRE-METHODE

laatste update: 05-2023


💎 DEGIRO (AANBEVOLEN):

Iedereen wilt financieel onafhankelijk worden, maar vaak weten mensen niet hoe. In deze video leg ik de populaire FIRE-methode uit, Financial Independence Retire Early.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Zakelijk contact: focuss.contact@gmail.com

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Beleggen in aandelen brengt risico’s met zich mee. Je kan een gedeelte of zelfs je volledige inleg verliezen. Ik maak video’s over beleggen maar ik ben geen financieel adviseur. Je blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen keuzes in het beleggen.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Op dit kanaal wil ik mensen op weghelpen in het beleggen. Of het nou beleggen is voor beginners of beginners met veel ervaring. Beleggen in aandelen zou ik bespreken maar het beleggen in goud en zilver komt ook ten sprake. Investeren in crypto zal ook behandeld worden. Aandelentips is een groot gedeelte van het kanaal maar vooral mensen bewust maken dat beleggen je financieel vrij kan maken. Of dat nou via groeiaandelen gaat gebeuren of via ETFs zoals de Vanguard All World (VWRL) maakt niet uit. Je kan ook kiezen om een dividend portfolio te beginnen, kortom alles omtrent financiën zal ik bespreken.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

#FIRE
#INVESTEREN
#BELEGGEN

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Tags:
aandelen
aandelen voor beginners
aandelen kopen
aandelen tips
aandelen 2020
investeren
investeren voor beginners
investeren in aandelen
beleggen
beleggen voor beginners
beleggen in aandelen
beleggen 2020
beleggen met weinig geld
beginnen met beleggen
beginnen met aandelen
financiën
focuss op financiën
focus op financiën
brokers
passief inkomen
dividend
vermogen
ETF
Index
goud
financieel onafhankelijk
miljonair worden
fire
fire-methode
Financial
Independence
Retire
Early

29 gedachten over “FINANCIEEL ONAFHANKELIJK WORDEN DOOR DE FIRE-METHODE”

 1. Nogmaals hele goede video Focuss! De 4% regel geldt alleen helaas niet in alle gevallen omdat het desbetreffende onderzoek van bepaalde assumpties is uitgegaan. Mocht je geïnteresseerd zijn heb ik hier ook een video over gemaakt.

 2. Je zei dat je op je 18e 1000 euro in de maand verdient, wat deed je toen precies? Vind ik namelijk best veel voor een 18 jarige

 3. Leuk berichtje en mooi dat je zo transparant bent over je eigen situatie. Je creëert hiermee meer betrokkenheid vind ik. Ga zo door!

 4. Met alle respect maar, op je 18de al een job (diploma???) en 11 jaar later bijna financieel zelfstandig. Heb je geluk gehad met een job of veel cursussen gevolgd of…? Ik vind het oprecht knap gedaan maar ik vraag me af hoe het mogelijk is🤯

 5. ik ben het zo met je eens, ik ben net 18 maar ben al een tijdje bezig met belleggen. mijn doel is rond mijn dertigste doormiddel van belleggen mijn eerste vastgoedpand te kopen en daarvan dan huur krijgen om zo extra geld te verdienen. ik hoor van vrienden om mij heen dat belleggen en financiële zekerheid onzin is en niet nodig, maar het is allemaal niet zo ingewikkeld en het levert veel geld op. ik snap gewoon niet waarom niet iedereen belegt.

 6. Hoi Focuss, verwacht jij net als bijvoorbeeld Madelon Vos dat er nog een 'grote' crisis aankomt? (Waardoor aandelen misschien weer flink kunnen gaan zakken) Mvg, Sam

 7. Goede video man! Erg duidelijk en ben het er mee eens jongeren geven vaak zo vaak geld uit aan rotzooi mij is echt geleerd van ga sparen maar als je alleen al ziet hoeveel kosten jongeren van tegenwoordig hebben aan troep is bizar!

 8. Dank voor wederom een interessante video. Zou je een keer een video willen maken over je eigen portfolio. Ik ben dan vooral geïnteresseerd in de verhouding aandelen vs ETF's en uiteraard ook in welke aandelen en ETF's je op dit moment investeert. De bedragen zijn niet belangrijk.

 9. Ik volg je al een tijdje en vroeg me af hoe je stocks vind zoals TRNE en meerdere? en gebruik je hierbij een stock screener?

 10. Hi zou je misschien een keer een video willen maken over fondsen/ETF's en hoe je deze uitkiest?

 11. 08:20
  Het is “van uitstel komt afstel” en niet andersom 😭😂🙏🏻👍🏼

 12. Super video weer. Je zet me als 19-jarige echt aan het denken. Probeer nu elke maand zoveel mogelijk te werken en alles daarvan gaat linea recta richting beleggen. Heb momenteel al een portfolio van 4800 euro dus dat gaat goed. Wel vooral aandelen, dus misschien kan ik beter meer etf’s gaan kopen.

 13. Betreffende etf's, zou je alleen de vanguard vwrl aanraden of heb je ook nog andere etf's waar jij vermogen in hebt zitten/interessant vindt?

 14. Ik ben hier ook mee bezig en zit in de facebookgroep van FIRE. Ik houd zelf als doelstelling aan om €500.000 op mijn 35e te hebben. Nu ben ik 23 en heb ik 43k in aandelen. Ik moet alleen zeggen dat ik het niet eens ben met de 4% regel. Ik denk namelijk dat er veel hogere rendementen te behalen zijn dan 4% per jaar. Bijvoorbeeld uit vastgoed. Als je bijvoorbeeld 5 appartementen van €100.000 verhuurt voor €700,- pm dan zal het netto inkomen hoger liggen dan €2500 netto per maand. Je betaald namelijk alleen vermogensbelasting (1.2%) en onderhoudskosten. Tevens zijn er in studentensteden nogsteeds vele mogelijkheden om hoge rendementen te behalen op studentenhuizen. Dit gaat echt ver boven de 4% en ik snap ook niet waarom iedereen zon punt maakt van die 4%.

 15. Leuke video. Ik heb ook een video gemaakt over hoeveel geld ik nodig heb om met pensioen te gaan. Ik heb ook de 4% regel gebruikt. Het is heel dicht bij jouw bedragen in de video.

 16. Weer een top video! Mijn plan is om 50 procent te investeren in ETF'S en de overige in groei aandelen. Blijft leuk om losse aandelen te kopen.

 17. Wat je bent pas 29?!? Ik dacht dat je een oude dibbes was van in de 50 XD

 18. De basis van deze methode is gewoon super goed, er worden bakken met geld uitgegeven aan overconsumptie. Als je volgens de fire methode leeft zal je dus weer leuke uitjes en aankopen gaan waarderen en anderzijds kun je eerder met pensioen.

 19. Met deze methode begonnen met 42 jaar met een gewone baan. Het is nooit te laat om je mindset te veranderen! Leer mijn dochter nu ook over geld, zodat ze het beter kan doen dan ik😀

 20. Komt er weer een terugblik op de besproken aandelen van september?

 21. Ik heb een vraag Jeffrey. Misschien een aparte maar, speel jij mee met de loterij?

 22. handelen is veel gemakkelijker geweest met de hulp van een handelsmentor en analist, ik ben zo overweldigd omdat ik al mijn winst met succes heb verdiend met de hulp van lisa_upfx o '.n lns'ta' gram

 23. Naast VWRL is VUSA ook een goede. Meer risk vanwege Amerikaanse markt only, maar beter rendement

 24. Mijn studententijd heeft me geleerd dat je echt niet veel nodig hebt om van te leven

Reacties zijn gesloten.