Farm Bureau, Deere & Co ondertekenen MOU om het “recht op reparatie” van landbouwmachines te waarborgen Door Reuters

laatste update: 02-2023©Reuters. FILE FOTO: John Deere-apparatuur wordt gezien bij een dealer in Taylor, Texas, VS, 16 februari 2017. Foto genomen op 16 februari 2017. REUTERS/Mohammad Khursheed

Door PJ Huffstutter

CHICAGO (Reuters) – De American Farm Bureau Federation en machinefabrikant Deere (NYSE:) & Co hebben zondag een memorandum van overeenstemming ondertekend dat ervoor zorgt dat boeren het recht hebben om hun eigen landbouwmachines te repareren of naar een onafhankelijke technicus te gaan.

Naarmate de landbouwsector de acceptatie van technologie versnelt, is de afhankelijkheid van hightech machines zoals GPS-geleide maaidorsers en tractoren steeds gewoner geworden.

Maar machinefabrikanten zoals Deere hebben over het algemeen van klanten geëist dat ze hun onderdelen- en serviceafdelingen gebruiken voor reparaties en tot voor kort stonden alleen geautoriseerde dealers de middelen en gereedschappen toe om toegang te krijgen tot de complexe geautomatiseerde systemen van hun tractoren en andere machines.

Het memorandum van overeenstemming van het Farm Bureau met Deere “zal ervoor zorgen dat boeren overal onze eigen apparatuur kunnen repareren”, zei Zippy Duvall, president van het Farm Bureau, tijdens een toespraak op de conventie van de federatie in Puerto Rico.

“Hierdoor kunnen u en uw onafhankelijke monteurs problemen identificeren en oplossen”, zei hij. “Je krijgt toegang tot de diagnostische hulpmiddelen en informatie die je nodig hebt. En je krijgt het tegen een eerlijke en redelijke prijs.”

Dave Gilmore, Deere’s vice-president van ag- en turfmarketing, zei dat het bedrijf ernaar uitkijkt om de komende maanden en jaren met de landbouwgroep en “onze klanten” samen te werken om ervoor te zorgen dat landbouwers de tools en middelen blijven hebben om hun diagnose te stellen, te onderhouden en te repareren. apparatuur.”

Het MOU beoogt een oplossing te vinden voor het “recht op reparatie”-debat in de particuliere sector, in plaats van via wet- of regelgeving, aldus het document. Het komt ten goede aan boeren en onafhankelijke reparatiefaciliteiten in de Verenigde Staten en Puerto Rico, voor de “legale werking en het onderhoud van landbouwmachines”, stelt het MOU.

In het MOU staat onder meer dat eigenaren van apparatuur en onafhankelijke technici geen veiligheidsmaatregelen en protocollen op de apparatuur mogen compromitteren; dat het intellectuele eigendom van Deere, inclusief de software, wordt beschermd tegen inbreuk; en er kunnen geen federale en staatsemissiecontrolevereisten in het gedrang komen vanwege wijzigingen aan de machine.

De ‘right-to-repair’-beweging heeft aan kracht gewonnen doordat de inputkosten de afgelopen jaren zijn gestegen – evenals de prijs van reparaties.

Voor Deere en concurrerende machinefabrikanten zoals CNH Industrial (NYSE:) en AGCO Corp heeft het repareren van machines hen een stevige boost gegeven voor hun onderdelen- en serviceactiviteiten. Consumenten hebben een hele reeks rechtszaken aangespannen tegen Deere over de kwestie, en de regering-Biden heeft aangedrongen op meer concurrentie in de plattelandseconomie te midden van stijgende inflatie.

Duvall zei dat functionarissen van het Farm Bureau Deere regelmatig zullen ontmoeten om “oplossingen te bespreken voor de uitdagingen waarmee boeren worden geconfronteerd bij het repareren van hun apparatuur”, en zei dat hij hoopte dat andere fabrikanten van landbouwmachines soortgelijke stappen zouden ondernemen.

Plaats een reactie