F, MRVL, PARA, GPS en meer


Een elektrische Ford F-150 Lightning Platinum-vrachtwagen tijdens de New York International Auto Show 2022, New York.

Michaël Nagel | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die vrijdagmiddag de grootste stappen zetten.

doorwaadbare plaats — De aandelen stegen met 6,24% nadat Ford en Tesla eind donderdag een samenwerking aankondigden die Ford-bezitters toegang zal geven tot meer dan 12.000 Tesla Superchargers in de VS en Canada. Tesla’s aandeel won 4,72%.

gerelateerd beleggingsnieuws

CNBC Investeringsclub

Marvell-technologie — De halfgeleideraandelen stegen met 32,42% nadat de winst van het bedrijf de verwachtingen van analisten overtrof. Marvell Technology verwacht ook dat de omzetgroei in de tweede helft van het fiscale jaar zal versnellen, waarbij CEO Matt Murphy kunstmatige intelligentie noemt als een “belangrijke groeimotor”.

Ulta schoonheid — De aandelen van de schoonheidswinkel daalden met 13,37% na de bekendmaking van de winst van het bedrijf over het eerste kwartaal. Ondanks het feit dat de winst en omzet beter waren, daalden de aandelen door de lagere vooruitzichten voor de operationele marge van het bedrijf voor het volledige jaar.

Doorslaggevend — De aandelen van het mediabedrijf stegen met 5,89% nadat National Amusements, de meerderheidsaandeelhouder van Paramount, een preferente aandeleninvestering van $ 125 miljoen door BDT Capital Partners aankondigde. Loop Capital heeft Paramount in het licht van het nieuws opgewaardeerd naar een hold-rating van een verkoop. De Wall Street-firma zei dat de bull-case is dat de financiële druk Paramount zal dwingen een koper te vinden en dat aandeelhouders particuliere marktwaarde zullen bereiken.

Gat — De aandelen van de kledingretailer stegen met 12,4%, zelfs nadat het bedrijf donderdag nettoverliezen en dalende verkopen boekte voor het meest recente kwartaal. Beleggers juichten Gap’s grote verbetering van zijn marges toe, die het toeschreef aan verminderde promoties en lagere luchtvrachtkosten.

Werkdag — Het aandeel steeg met 10,01% nadat de winst en omzet over het eerste kwartaal de verwachtingen van analisten overtroffen. Workday verhoogde ook de onderkant van de prognose voor abonnementsinkomsten voor het hele jaar en benoemde een nieuwe chief financial officer, Zane Rowe.

RV — De aandelen daalden met 3,07% nadat de prognoses van de retailer voor het tweede kwartaal de verwachtingen van analisten misten. Het bedrijf waarschuwde ook voor verhoogde prijsverlagingen. RH versloeg echter de schattingen voor de gecorrigeerde winst per aandeel en omzet voor het eerste kwartaal, per Refinitiv, toen het resultaten rapporteerde na de afsluiting van donderdag.

Dekkers buiten — Deckers Outdoor steeg met 3,37% nadat het schoenenbedrijf achter Ugg en HOKA Shoes fiscale resultaten over het vierde kwartaal rapporteerde die de verwachtingen van analisten overtroffen. Het gaf echter een winst- en omzetverwachting voor het volledige jaar die lager was dan verwacht.

American Express — Aandelen 4,08% toegevoegd. Vrijdag zei Morgan Stanley dat de recente uitverkoop “overdreven” was en met de aandelenhandel op het laagste niveau in jaren, is het een goed instappunt voor beleggers.

Nvidia – De halfgeleideraandelen voegden 2,54% toe, een dag nadat ze met 24% waren gestegen op basis van het uitbarstingsrapport van de AI-lieveling. De beweging hoger op vrijdag brengt Nvidia dichter bij het bereiken van een marktkapitalisatie van $ 1 biljoen.

Monolithische energiesystemen, Arista-netwerken — De aandelen behoorden tot de aandelen die een boost kregen van Nvidia’s winstrapport en de opwinding over AI. Monolithic Power Systems won 6,68%, terwijl Arista 9,06% won. Broadcom 11,52% hoger verplaatst, NXP Halfgeleiders 5,74% toegevoegd en Adobe steeg met 5,95%.

– Hakyung Kim, Yun Li, Tanaya Macheel en Sarah Min van CNBC droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie