Exclusive-Apollo zal toestemming vragen aan toezichthouders om een ​​meerderheidsbelang in SAS te nemen in 2023

laatste update: 06-2023©Reuters. BESTANDSFOTO: Zicht op SAS Airbus A321- en A320neo-vliegtuigen op Kastrup Airport geparkeerd op het asfalt, nadat piloten van Scandinavian Airlines in staking waren gegaan, in Kastrup, Denemarken, 4 juli 2022. TT News Agency/Johan Nilsson via REUTERS

Door Jacob Gronholt-Pedersen, Greg Roumeliotis en Marie Mannes

KOPENHAGEN/NEW YORK (Reuters) – De Amerikaanse vermogensbeheerder Apollo Global Management (NYSE:) Inc is van plan goedkeuring aan te vragen bij de Zweedse en Deense toezichthouders om een ​​meerderheidsbelang te nemen in SAS AB als onderdeel van het reddingsplan van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij. zei de zaak.

Zo’n deal zou een test zijn van de regels van de Europese Unie, die voorkomen dat meer dan 50% van een luchtvaartmaatschappij buiten het blok van 27 leden wordt gehouden.

Aangezien een groot deel van het kapitaal van Apollo afkomstig is van in Europa gevestigde investeerders, hoopt het fonds goedkeuring te krijgen voor een deal, aldus de bron die weigerde te worden geïdentificeerd omdat de zaak vertrouwelijk is.

Apollo en SAS weigerden commentaar te geven.

Plaats een reactie