Exclusief-Prosiebensat.1, Sky herleeft gesprekken over tv-verbinding in Duitsland – bronnen Door Reuters

laatste update: 05-2023©Reuters. FILE FOTO: Het logo van het Duitse mediabedrijf ProSiebenSat.1 is te zien voor het hoofdkantoor in Unterfoehring bij München, Duitsland, 5 november 2020. REUTERS/Andreas Gebert//

Door Elvira Pollina, Alexander Huebner en Amy-Jo Crowley

MADRID/BERLIJN/LONDEN (Reuters) – De Duitse mediagroep ProSiebenSat.1 en de Europese betaaltelevisie-exploitant Sky hebben de gesprekken over een combinatie van hun activiteiten in Duitsland nieuw leven ingeblazen, zeiden vier bronnen die bekend zijn met de zaak woensdag.

Net als andere omroepen in heel Europa worstelen Duitse omroepen om hun bedrijf opnieuw vorm te geven om te kunnen concurreren met online streamingspelers zoals Netflix (NASDAQ:) en DAZN. Onder een mogelijke transactie zou Sky honderden miljoenen euro’s betalen om zijn activiteiten in Duitsland aan Prosiebensat.1 te verkopen, aldus twee van de bronnen.

Comcast (NASDAQ:), dat Sky Deutschland in 2018 verwierf als onderdeel van een buy-out van $40 miljard van de Europese betaaltelevisiezender Sky, werkt samen met adviesbureau PJT Partners (NYSE:), zeiden bronnen eerder. Sky is ook actief in Italië en Groot-Brittannië. Prosiebensat.1 weigerde commentaar te geven. Sky weigerde commentaar te geven. Comcast reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Plaats een reactie