Europese aandelenfutures gemengd; Focus op productievertraging in China Door Investing.com in 2023

laatste update: 02-2023©Reuters

Door Peter Verpleegster

Investing.com – De Europese aandelenmarkten zullen dinsdag naar verwachting gemengd openen, nu investeerders volledig terugkeren van de feestperiode en de economische vooruitzichten voor het nieuwe jaar verwerken.

Om 02:00 ET (07:00 GMT) noteerde het contract in Duitsland 0,6% lager, in Frankrijk daalde het 0,6%, terwijl het contract in het VK 0,2% steeg, op de eerste handelsdag in 2023.

Beleggers hebben zich gericht op de tegenstrijdige implicaties van de openstelling van China en een heropleving van COVID-19-gevallen, en de potentiële impact op Europa gezien het belang van deze exportmarkt voor enkele van de grootste bedrijven in de regio.

Gegevens uit een privé-enquête, die eerder dinsdag werd vrijgegeven, bevestigden dat de Chinese productieactiviteit in december voor de vijfde achtereenvolgende maand kromp, met een resultaat van 49,0.

Dit is een daling ten opzichte van de stand van 49,4 van vorige maand en de vijfde achtereenvolgende maand dat de PMI voor de verwerkende industrie in krimpgebied doorbracht.

IMF-directeur Kristalina Georgieva zei zondag dat de Verenigde Staten, Europa en China – de belangrijkste motoren van de wereldwijde groei – allemaal tegelijkertijd vertragen, waardoor 2023 moeilijker wordt dan 2022 voor de wereldeconomie.

Verder bewijs van de vertraging in Europa wordt later dinsdag verwacht, met gegevens voor december gepland, evenals cijfers.

De olieprijzen stegen dinsdag hoger en handelden in de buurt van hun hoogste niveaus in een maand, ondanks de zwakke fabrieksgegevens uit China, ’s werelds grootste importeur van ruwe olie en de op een na grootste olieconsument.

Traders leken optimistischer te zijn over de vooruitzichten op langere termijn voor de op één na grootste economie ter wereld nadat de ergste COVID-golven voorbij waren.

Om 02:00 ET werden futures 0,4% hoger verhandeld tegen $80,60 per vat, terwijl het contract met 0,4% steeg tot $86,22.

Bovendien steeg het met 1,2% tot $1.848,30/oz, terwijl het 0,1% lager werd verhandeld op 1,0656.

Plaats een reactie