Elon Musk zegt dat George Soros de mensheid haat. Los daarvan blijkt uit de indiening dat de financier het belang van Tesla heeft verkocht

laatste update: 05-2023


Dat was snel.

Nadat een wettelijke aanvraag bij de Securities and Exchange Commission had aangetoond dat Soros Fund Management zijn volledige belang in Tesla TSLA had verkocht,
-0,97%
dat het vorig jaar had gekocht, ging Musk naar het sociale mediaplatform dat hij bezit om de 92-jarige aan te vallen.

Eerst tweette hij – zonder enige duidelijke provocatie – een vergelijking tussen Musk en Magneto, een stripfiguur in X-Men die, zoals de naam al aangeeft, magnetische velden kan genereren en beheersen.

Musk gaf geen verklaring, hoewel het waarschijnlijk niet Soros’ werk met magneten is. Het achtergrondverhaal van het stripboekpersonage is, net als Soros, een overlevende van de Holocaust. Magento’s persoonlijkheid is beschreven als de Malcolm X voor Martin Luther King van professor X, en een schrijver voor X-Men vergeleek Magneto met de terrorist die de Israëlische premier Menachem Begin werd.

Brian Krassenstein, die samen met zijn tweelingbroer schrijvers en ondernemers zijn, tweette dat Magneto’s ervaringen zijn perspectief vormden, evenals diepte en empathie, en zei dat Soros non-stop wordt aangevallen “vanwege zijn goede bedoelingen waarvan sommige Amerikanen denken dat ze slecht zijn, alleen maar omdat ze het er niet mee eens zijn.” deze politieke voorkeuren.”

Musk antwoordde dat Soros “het weefsel van de beschaving wil uithollen. Soros haat de mensheid.”

Musk antwoordde niet op de vraag van Krassenstein waarop hij die bewering baseerde.

Soros financiert de Open Society Foundations, die organisaties over de hele wereld financieren, vaak met een links doel.

Krassensteins broer Ed verdedigde Musk terwijl hij ook Soros steunde. “Als je gaat beweren dat iemand de mensheid haat, heb ik het gevoel dat er meer uitleg nodig is. Dat is een behoorlijk grote beschuldiging. Het grappige is dat ik geloof dat Elon van de mensheid houdt. Misschien is dat de reden waarom dit allemaal zo verontrustend voor me is”, twitterde hij naar een gebruiker.

Anderen waren niet zo sympathiek. Yair Rosenberg, een stafschrijver voor The Atlantic, wees erop dat Soros en Magneto totaal verschillende wereldbeelden hadden.

Wat betreft de aandelen van Tesla, deze is dit jaar met 35% gestegen, maar is de afgelopen 52 weken met 34% gedaald.

Het Soros-fonds heeft ook zijn belang in EV-vrachtwagenmaker Rivian Automotive RIVN fors verlaagd.
+4,11%.

Plaats een reactie